2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

30 dakika ecel terleri döktüler

Adana’da, 4 dairenin bulunduğu 3 katlı binada çıkan yangın, korku dolu saatlerin yaşanmasına neden oldu. Yangın nedeniyle binada mahsur kalan bir aile, yarım saat kurtarılmayı bekledi.

Edinilen bilgiye göre, olay Uçak Mahallesi Ova Sokak 30 numarada 03.00 sıralarında meydana geldi. Alt katı unlu mamul ve ekmek fırını olan 3 katlı binanın bacalarından çıkan kıvılcımlar, yangının başlangıcı oldu.

Bina sakinlerinin uykuda olduğu bir anda başlayan yangın, kısa sürede yayıldı. Evlerinde mahsur kalan bir aile, pencerelerin önündeki demir parmaklıklardan yardım çığlıkları attı.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken, içeride mahsur kalanların çıkmasını engelleyen pencerenin önündeki demir korkuluklar, büyük bir makas getirilerek kesilmeye çalışıldı.

İtfaiyenin yaklaşık yarım saatte söndürdüğü yangında bina içinde mahsur kalan Hasan Okutan, Songül Okutan, Samet Okutan, Selim Okutan, Özge Okutan, Mahmut Okutan, Mahmut Nedim Okutan, Zeynep Okutan, Hanifi Okutan, Nurcan Okutan, Tuğçe Okutan, İsa Okutan, Zeynep Kaya ve Şefika Kütük adlı kişiler büyük bir facia yaşanmadan dışarı çıkarıldı

. Yoğun dumandan etkilenen yaralılar ambulansla Adana SSK Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumu ağır olan Zeynep Okutan’ın Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildiği bildirildi. Yangın sonrası vatandaşlar olay yerine geç geldiklerini iddia ettikleri İtfaiye ve CAN-KUR ekiplerine tepki gösterdiler. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü ifade edildi

Adana
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 09:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?