4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

30 milyon dolarlık yatırımla 100 kişiye iş

Kablo ve suni deri sektörünün plastik ihtiyacını karşılayan Meltem Kimya, küresel krize rağmen, 30 milyon dolarlık yatırımla pet şişe ham maddesi üretim tesisi kurdu. Nisan ayında üretime başlayacak tesiste 100 kişi istihdam edilecek.

Adana'da 8 yıl önce kurulan, kablo ve suni deri sektörünün plastik ihtiyacını karşılayan Meltem Kimya, pet şişe ham maddesinin yüzde 35'inin karşılanacağı 30 milyon dolarlık tesis kurdu.

Nisan ayında üretime başlayacak tesiste su şişesi, gazlı içecek, kozmetik şişeleri, kavanoz ve pet şişe imalatında kullanılan hammadde üretimi yapılacak. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilen tesisin yıllık üretim kapasitesi ise 145 bin ton olacak. Son teknolojinin kullanıldığı tesiste 100 kişi istihdam edilecek. Tesis, Türkiye'de pet şişe ham maddesinin üretileceği ilk yerli firma olma özelliğini taşıyor.

Küresel ekonomik krize rağmen yatırımlardan vazgeçmeyen Meltem Kimya'nın yönetim kurulu başkanı Hulusi Şahin, kendisinin Çin’e 13 milyon TL'lik ihracat yaptığını söyledi. İşadamlarının Uzak Doğu ülkelerini sık sık ziyaret etmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, “Üreteceğimiz hammaddenin yüzde 30’unu ihraç edeceğiz. Diğer kısmını ise iç pazara sunacağız” dedi.

İşadamlarının cesur olması gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Yatırımları yarım bırakırsak krize teslim oluruz. Bu ortamda yeni pazarlar ve doğru yatırımlarla ülkemize ve bölgemize katkıda bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.

Meltem Kimya Genel Müdürü Turan Şahin ise, sektörün ithalata aşırı derecede bağımlı olduğunu vurguladı. Şahin, “Bu yatırımla plastik ambalaj sektöründe önemli bir eksikliği gidereceğiz. Biz de ülkemizdeki ham madde ihtiyacına cevap vermek istiyoruz. Sektörü dışa bağımlı olmaktan kurtaracağız. Şimdiden çok sayıda firma teklifte bulundu" şeklinde konuştu.

Pet şişe ham maddesinde Adana'nın söz sahibi olacağına dikkat çeken Şahin, Mersin Limanı üzerinden de ihracat yapacaklarını anlattı.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ZİYARET
AK Parti Adana milletvekilleri Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan ve Vahit Kirişçi, yapılan tesiste incelemelerde bulundu. Milletvekili Kirişçi, Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 bin kişinin istihdam edildiğini ve yaklaşık 100 bin kişinin de geçimini sağladığını söyledi. Milletvekilleri olarak yatırımcıların yanında olduklarını söyleyen Kirişçi, “Kentimize yapılan her tesis istihdama katkıda bulunacaktır. Biz de gençlerimizin iş bulmasını ve üretime katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bu tür yatırım yapan bütün işadamlarımızın arkasındayız” dedi. Kirişçi, işadamlarının her türlü sorunlarında kendilerini çekinmeden arayabileceğini kaydetti.

Milletvekili Ali Küçükaydın ise, yapılacak tesisin kent ekonomisine önemli katkısı olacağını vurgularken, gençlerin de iş imkanı bulacağını söyledi. Küçükaydın, “Kentimize katkıda bulunan bütün işadamlarına teşekkür ediyorum. Onlar yaptıkları tesislerle istihdama katkıda bulunuyorlar. Biz de onlara milletin vekilleri olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Milletvekilleri ve işadamlarının arasında diyalog kopukluluğu olmamalı. Birlikte hareket edersek her türlü sıkıntının üstesinden geliriz.”

Tesisi "moral veren bir yatırım" olarak değerlendiren Milletvekili Fatoş Gürkan da, “Kriz kelimesinin sıkça söylendiği bu dönemde yatırımlarına ara vermeden devam eden işadamımızı kutluyorum. Kriz söylentilerini bir kenara bırakarak doğru yatırımlarla ülkemize katkıda bulunmalıyız. Gençlerimiz iş istiyor. Onların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için bu tür yatırımları artırmalıyız. Biz milletvekilleri olarak işadamlarımızın yanındayız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:59:50
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 18:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?