4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

30 yaş sınırına futbolculardan protesto

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) uyguladığı statü gereği 3. Lig ve amatör ligde 30 yaş üstü futbolcu oynatılmamasını protesto etmek için İzmir'de açlık grevi yapan Ulucak Belediyesporlu futbolcu Mahir Kılıç'a Adana'daki futbolcu arkadaşlarından destek geldi. 6 futbolcu, 1 günlük açlık grevi başlattı.

TFF tarafından geçen yıl 30 yaş ve üstü futbolcuların TFF 3. Lig'de futbol oynama imkanını ortadan kaldıran yasayı ve bu yıl 24 yaş üstü futbolculara sadece 4 kontenjanın da yürürlüğe girmesini protesto etmek için Adana'da 6 futbolcu açlık grevine başladı.

üzenlemeyi protesto etmek için daha önce İzmir'de açlık grevi eylemine başlayan Ulucak Belediyesporlu futbolcu Mahir Kılıç'a destek için Adana'da 6 futbolcu 1 günlük açlık grevine başladı. Çeşitli takımlarda forma giyen Hakan Menekşe (30), Şaban Zorluer (30), Ali Kurt (30), Muhammed Savaşçı (26), İlbey Koç (25) ve Okan Kopan (32) 1 günlük açlık grevine girdi.

Okan Kopan, futbol oynama haklarının gasp edildiğini ileri sürerek "Topumuzu istiyoruz, topumuzu elimizden aldılar" dedi. Mahir Kılıç'ın onurlu eylemine destek vermek ve seslerini yetkililere duyurmak için açlık grevi yaptıklarını söyleyen Okan Kopan, "Hepimiz profesyonel futbolcularız. Top peşinde koşmaktan başka bir mesleğimiz yok. Türk futbolunun geleceği için, gençlerin önünü açmak için bu uygulamaya geçildiğini söylüyorlar. 2 bin 500'ten fazla futbolcunun ve ailelerinin geleceğini kapatıyorlar. Bu yanlıştan biran önce dönülmesini istiyoruz. Biz topumuzu geri istiyoruz. Sahalarda top peşinde koşmak istiyoruz" diye konuştu.

30 yaş sınırlamasının yürürlüğe girmemesi için topladıkları dilekçelerle TFF'ye başvurmalarına rağmen taleplerinin göz ardı edildiğini anlatan Hakan Menekşe ise, "Tek mesleği futbolculuk olan bizlere 'Sen 30 yaşına geldin. Artık başının çaresine bak' diyorlar. 2 gün sonra baba olacağım. Çocuğumu işsiz bir baba olarak karşılayacağım. Onun rızkını nasıl kazanacağım. Eğer sesimizi duyan olmazsa, açlık grevimizi TFF Genel Merkezi önünde sürdüreceğiz. Yine sonuç alınmazsa, 3. Lig ve amatör liglerindeki ilk hafta maçları boykot edilebilir. Süper ligdeki büyüklerimizden destek bekliyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 14:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
futbolfutbol IP: 88.254.246.xxx Tarih : 21.07.2009 09:41:49

bu haksızlığın bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor.. Yetkililer futbolcuları engelleyemek yerine çözüm yolu bulmalı... Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok neye dayanarak bu karar alınmış anlamış değilim desteğimiz kardeşlerimizle...