30
Nisan
2024
Salı
ADANA

30 YTL'ye 10 dakika uçuş keyfi

Adana'da babası zirai ilaçlama uçakları sahibi kendisi de uçak tutkunu olan Enver Bozoğlu, 5 yıl önce başlattığı motorlu yelkenkanat (mikrolight) ile vatandaşlara 30 YTL karşılığında 10 dakika uçuş keyfi sunuyor.

Babası Kayhan Bozoğlu'nun mesleği nedeniyle uçaklarla iç içe olan Enver Bozoğlu, hobi olarak 5 yıl önce moturlu yelkenkanat ile uçuş yapmaya başladı. Bozoğlu tutku olarak başladığı yelkenkanat uçuşlarını geliştirerek kısa sürede bu işten para kazanmaya başladı. Bozoğlu, yazın sahil kenarlarında kışın da Adana'da yelkenkanatla hem vatandaşlara uçuş keyfi sunuyor hem de geçimini sağlıyor.

Sahil kenarlarında işlerin daha yoğun olduğunu, Adana'da ise tatil günleri günde ortalama 15-20 kişinin uçtuğunu söyleyen Bozoğlu, "30 YTL karşılığında 10 dakika Çukurova'nın bütün güzelliklerini vatandaşlar kuşbakışı görme keyfini yaşıyor. Yelkenkanatla uçanlar bir daha uçmak istiyor" dedi. Hayatında hiç uçağa binmeyen ve ilk kez bir yelkenkanatla havalanan Murat Aydemir, havada çok heyecanlandığını, "Uçmak çok değişik bir duygu. İlk defa uçmama rağmen korkmadım" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 12:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?