29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

300 YTL’ye sahte nüfus cüzdanı iddiası

ADANA’da 300 YTL’ye sahte nüfus cüzdanı verdiği iddia edilen nüfus memuru 41 yaşındaki Hüseyin Kökçe hakkında 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Nüfus Müdürlüğü’ne kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı almak için giden 20 yaşındaki İsmail Süslü, kendi adına 3 ayrı nüfus cüzdanı verildiğini öğrendi ve polise ihbarda bulundu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro yapılan ihbar üzerine rüşvet karşılığı sahte nüfuz cüzdanı verdiği iddia edilen Yüreğir Nüfus Müdürlüğü Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Hüseyin Kökçe yakalandı ve sorgusunun ardından tutuklandı. Kökçe'nin, emlakçı 50 yaşındaki Hasan Uğurlutan’a 300 YTL karşılığında İbrahim Köklü’ye ait nüfus bilgilerinin yer aldığı kimliği tespit edilemeyen bir kişinin fotoğrafının yapıştırıldığı sahte nüfus cüzdanı verdiği saptandı.

Kökçe'nin evinde ve işyerindeki masasının çekmecesinde yapılan aramalarda ise çok sayıda sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Yapılan soruşturma sonunda nüfus memuru Kökçe ile rüşvet karşılığı sahte nüfus cüzdanı alan emlakçı Uğurlutan hakkında ‘Rüşvet almak ve rüşvet vermek’ suçundan 4’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak olan Kökçe, poliste susma hakkını kullanırken, tutuklandığı nöbetçi mahkemede, “Hasan’ı tanırım. Benden sahte nüfus cüzdanı istedi. Kabul etmedim. Ancak, çok ısrar edince dayanamayıp verdim. Para almadım” dedi.

Uğurlutan ise, arkadaşı Ali Güven’in önerisiyle Nüfus Müdürlüğü'ne gidip Kökçe’den nüfus cüzdanını aldığını söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 13:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?