4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

333 kişi organlarını bağışladı

ADANA’DA 333 KİŞİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Adana’da bu yıl kutlanan Organ Bağış Haftası’nda 333 kişinin organlarını bağışladığı, bu bağışların 297’sinin Çukurova Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildiği bildirildi.

Çukurova Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda, Organ Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Nezahat Bingöl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, hastane başhekimleri ve çalışanlarına organ bağışı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dr. Nezahat Bingöl, 2007 yılı ekim ayında kurulan Mersin, Gaziantep, Hatay, Niğde, Osmaniye, Kilis, Kahramanmaraş, Kayseri ve Adana’yı kapsayan 9 ile hizmet veren Adana Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinin kadavradan organ bağışı ile ilgili koordinasyonu Ulusal Koordinasyon Merkezi aracılığıyla sağladıklarını belirterek,“2009 yılı içinde 63 beyin ölümü tespiti bildirildi, bunların 14’ü aile izni alınarak donör oldu. Bu donörlerden alınan organlar, organ nakli için beklemekte olan 40 vatandaşımıza nakledildi. Merkezimiz kurulduğu tarihten itibaren ise organ nakli için bekleyen 90 hastaya, bölgemizden bağışlanan kadavra donörlerin organları nakledildi” dedi.

Dr. Bingöl, Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinin bu yıl yapılan 16 eğitim toplantısında 1146 kişinin bilgilendirildiğini söyledi.

Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, bu yıl sadece Organ Bağış Haftası boyunca Adana’da oluşturulan stantlarda 333 kişinin organlarını bağışladığını, bu bağışların 297’sinin Çukurova Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Dr. Aytekin Kemik, Çukurova Devlet Hastanesi’nde hastane çalışanları ve vatandaşların yaptığı bağışların 590’a ulaşmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimi, yöneticileri ile hastane koordinatörleri ve hastane çalışanlarını özverili çalışmalardan dolayı kutladığını da ifade eden Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, hastane başhekimi Dr. Aşkım Tüfekçi’ye organ bağışına katkılarından dolayı bir teşekkür belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 12:26:05
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 12:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?