4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

35 engelli sertifikalarını aldı

Adana'da Görme Engelliler Kültür ve Birleşme Derneği (Görbir) Adana Şubesi ile İşkur İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, bilgisayar kursu sonucunda başarılı olan 35 görme engelli sertifikasını aldı.

Özel Ortopedia Hastanesi'nde yapılan törende konuşan Görbir Adana Şube Başkanı Ediz Mut, 2000 yılında kurulan derneklerinin bu zamana kadar 74 kişiye bilgisayar sertifikası verdiğini söyledi.

Mut, son olarak 35 görme engellinin bilgisayar kursuna giderek bugün sertifika almaya hak kazındığını belirterek, "İşkur ile çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Görme engelli arkadaşlarımızın bilgisayar öğrenerek sertifika alması bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Arkadaşlarımızın eğitim seviyesi arttıkça toplumla
bütünleş oranı da artıyor" dedi.

Adana'da 7 bin görme engelli vatandaşın bulunduğuna dikkat çeken Mut şunları kaydetti:

"Bunlardan sadece 2 bini toplumun içinde. Diğerleri camların arkasında evlerin içinde yalnız yaşıyorlar. Ancak eğitime oraklandıkları zaman toplumla bütünleşme sağlıyorlar. Görme engelliler engellere takılmadan, yılmadan toplumla bütünleşmeli. Çünkü biz engelli değiliz, hayat engelli."

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise insanların engelli olmadığını, engellerin yüreklerde olduğunu belirterek, "Görme engelli çocuklarımızda eğitim almalı. Bunun için Adana'da tam teşekkülü Oğuz Kaan Görme Engelliler İlköğretim Okulu bulunuyor. Ancak bu okulun kapasitesi 200'ün üzerinde olmasına rağmen mevcudu 86 kişi. Görme engelli çocuklarınızı lütfen bu okula gönderin. Devlet kaleminden, silgisinden, yemeğine kadar her ihtiyacını karşılıyor. Engelli çocuklarımız eğitimden geri kalmasın" dedi

Daha sonra görme engelliler bilgisayar sertifikasını Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'dan aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?