4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

35 kadının okuma-yazma sevinci

Adana Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği'nin düzenlemiş olduğu okuma-yazma kursuna katılan ve başarılı olan 35 kadına diploması verildi.

Halk Eğitim Merkezi gözetiminde Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği tarafından okuma-yazma bilmeyen kadınlar için düzenlenen ve İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda verilen okuma-yazma eğitim sona erdi. 35 kadın okuma-yazma kursunu başarıyla bitirerek diploma almak hakkı kazandı.

Valilik toplantı salonunda yapılan diploma töreninde konuşan Adana Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Gaye Erbatur yaptığı konuşmada, hayatı boyunca kadınlar için çalıştığını, kadınların birey olabilmesi için milletvekili olduğunu belirterek, "Ben hayatımı kadınların birey olması için atadım. Ancak kadınlarında kendileri için çalışması lazım. Çünkü biz ne kadar onlar için çalışsak da, kendileri istemediği sürece bir adım atamayız. Bu nedenle kadınların birey olabilmesi için istemesi lazım" dedi.

Erbatur, okuma-yazma öğrenmenin birey olmak için çok önemli bir adım olduğunu, kadının bindiği dolmuşun nereye gittiğini bilmemesi, bindiği asansörün numarasına basamamasının çok önemli bir eksik olduğunu anlatarak, "Okuma-yazma öğrenerek çok büyük bir eksikliği gidermiş oldunuz. Ama bunun arkasının da gelmesi lazım. Ben her zaman sizin yanınızdayım" diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış ise okuma-yazma öğrenmenin kadınların hayatını çok kolaylaştıracağını, ifade ederek, "Biz seve seve kadınlara hizmet etmeye hazırız. Ancak önce kadınların bu hizmeti istemesi lazım. Bu kurslara geç katılan kadınlar olmuş. Tam anlamıyla okuma-yazmayı öğrenemeyen kadınlar olmuş. Benden bir daha kurs istiyorlar. Ancak yanlarında okuma-yazma bilmeyen bir kadın daha getirmeleri şartıyla kabul ederim" dedi.

Atış, annelere çocuklarını iyi bakmaları konusunda uyarı yaparak, "Çocuklarınızı kesinlikle sokakta çalıştırmayın" diye konuştu.Konuşmaların ardından kadınlara okuma-yazma diploması verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 11:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?