30
Nisan
2024
Salı
ADANA

37 gün sonra cesedi bulundu

ADANA'nın Saimbeyli İlçesi'ne bağlı Beypazarı Köyü'nde, 11 Temmuz'da babasının baktığı keçilerle oynarken kaçan bir oğlağın peşine düşerek kaybolan 4 yaşındaki Sinan Apaydın'ın, 37 gün sonra kaybolduğu yerden 10 kilometre uzakta cesedi bulundu. Çocuğun, oğlağın peşinden koşarken yolunu kaybettiği ve dağlık arazide kilometrelerce yürüdükten sonra yorgunluktan bayıldığı, açlık ve susuzluk nedeniyle de öldüğü iddia edildi.

Hayvancılıkla uğraşan Kozanlı 40 yaşındaki Veysel Apaydın, geçen ay oğlu Sinan ile birlikte Beypınarı Köyü'ndeki yaylaya gitti. Sinan Apaydın, babası uyanmadan arkadaşlarıyla kendilerine ait keçi sürüsüyle oynamaya başladı. İddiaya göre minik Sinan, sürüden kaçan bir oğlağın peşine düştü ve kayboldu. Uyanıp oğlunu arayan Veysel Apaydın bulamayınca durumu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. 5 gün havadan ve karadan süren aramalara rağmen bulunamayan Sinan'dan umut kesildi.

10 KİLOMETRE UZAKTA ÇÜRÜMÜŞ CESET

Minik Sinan'ın cesedi olaydan 37 gün sonra dağda çamsakızı toplayan bir köylü tarafından kaybolduğu yere 10 kilometre uzaklıktaki Yeşilova Köyü yakınlarında çürümüş halde bulundu. Sinan Apaydın'ın cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan otopsinin ardından minik Sinan, Kozan İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Çocuğun, oğlağın peşinden koşarken yolunu kaybettiği ve dağlık arazide kilometrelerce yürüdükten sonra yorgunluktan bayıldığı, açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü sanılıyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
ajanslar
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2007 Pazar 23:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?