4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

38 öğrenci Anıtkabir yolcusu

Adana'da 38 öksüz ve yetim öğrenci Yüreğir Kaymakamlığı tarafından ücretsiz olarak Ankara'ya götürülecek. 12 Yaşındaki Seda Kaya, ilk kez il dışına çıkacağını, ilk kez uçağa bineceğini ve ilk kez Anıtkabir'i ziyaret edeceğini belirterek çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek HiltonSA Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, kaymakamlık olarak sosyal devlet olmanın gerekçelerini yerine getirmeye çalıştıklarını ifada etti. Dölek, yaklaşık 3 ay Yüreğir'de bulunan 117 okulda yaptıkları çalışma neticesinde öksüz ve yetim olan 22 okul tespit ettiklerini ve bu okullardan 16'sı kız, 22'si erkek olmak üzere 38 yetim ve öksüz çocuk belirlediklerini kaydetti.

Dölek, belirlenen 38 öğrencinin 11 Nisan'da Anadolu Jet ile birlikte Ankara'ya gideceğini vurgulayarak, "Özellikle yetim ve öksüz çocukları seçtik. Bu çocukların çoğunun hiçbir geliri yok. Bazılarının ise sadece ailesinden kalan emekli maaşı var. Bu nedenle bu çocuklar Adana dışındaki bir ile gidemiyorlar. Biz ilk etapta çocukları Çanakkale'ye götürmeye karar vermiştik ama uçağın istediğimiz saatte olmaması nedeniyle Ankara'ya gitmek zorunda kaldık" diye konuştu.

Çocukların 11 Nisan'da Ankara'ya hareket edeceğine dikkat çeken Dölek şunları kaydetti:

"Ankara'da çocukular ilk önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının bulunduğu Anıtkabir'i ziyaret ederek, burayı gezme imkanı bulacaklar. Daha sonra sırasıyla TBMM, Atatürk Orman Çiftliği ve Ankara'nın tarihi turistik yerlerini gezecekler."

Dölek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok büyük olduğunu ve her zaman çocuklarının yanında olduğunu, çocukları bundan sonra yurt dışında bir geziye göndereceklerini sözlerin ekledi. 12 yaşındaki Karşıyaka İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencisi Seda Kaya ise 12 Mart'ta düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olduğu için Ankara'daki geziye katılma hakkı kazandığını belirtti.

Kaya, basın toplantısından sonra İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyarak toplantıya katılan herkesi büyüledi. Kaya, Ankara'ya ilk kez gideceği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Bu gezide ben hep ilkleri yaşacağım. İlk kez bir il dışına çıkacağım. İlk kez bir uçağa bineceğim. İlk kez Anıtkabir'i göreceğim. Bunları yaşayacağım için hem çok mutluyum hem de çok heyecanlıyım" dedi.

Annesi ve babası olmayan 13 yaşındaki Gülcan Deniz de, ilk kez Adana dışında bir şehre çıkacağı için çok heyecanlı olduğunu, uçağa binmek ve Anıtkabir'i görmek için sabırsızlandığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 12:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?