4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

4. ekmek fabrikası deneme üretiminde

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 4. ekmek fabrikasının deneme üretimine geçtiğini belirterek, "Bu fabrikamızla toplam günlük üretim bir misli artıyor. Her 3 aileden biri belediye ekmeği alabilecek” dedi.

4. ekmek fabrikasında incelemelerde bulunan Başkan Durak, Türkiye’deki fabrikaların en moderni olan bu tesiste, en son teknolojinin kullanıldığını bildirdi. Hiç el değmeden hijyenik ortamda üretilen ekmeklerin, fırında piştikten sonra soğutularak teknelere nakledildiğini, bu nedenle ekmeğin kesinlikle hamurlaşmadığını kaydeden Durak, “Bu teknoloji Türkiye’de başka ekmek fabrikasında yok” şeklinde konuştu.

Mevcut 3 ekmek fabrikasında günlük 275 bin ekmek üretildiğini, 4. ekmek fabrikasının günlük kapasitesinin 225 bin olduğunu bildiren Durak, “Bu fabrikamızda tam kapasiteyle devreye girdiği zaman belediyemiz günlük 500 bin ekmek üretecek. Bu da Adana’da üretilen toplam günlük 1.5 milyon ekmeğin 1/3’ü demektir. Yani her 3 aileden biri belediye ekmeği alabilecek” dedi.

Muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine ekmek kulübesi sayısının artırılacağını ifade eden Durak, ilave ekmek kulübelerinin gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşadığı kenar mahallelere yerleştirileceğini vurguladı.

Belediye ekmek fabrikalarında üretilen ekmeklerin özellikle kenar mahallelerde yaşayan gerçek ihtiyaç sahiplerine yönelik olduğunu hatırlatan Durak, “Ekonomisi düzgün olanlar lütfen belediye ekmeği almasın. Aksi halde gerçek ihtiyaç sahipleri bu hizmetten yararlanamayacak” şeklinde konuştu.

4. belediye ekmek fabrikasının doğalgazla üretim yaptığını söyleyen Durak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu fabrikamızda doğalgaz kullanılacağı için belediyemiz yılda 2.5 milyon liralık tasarruf sağlayacaktır. Yeni fabrikamız 7.5 milyon liraya mal oldu. Yani doğalgaz sayesinde fabrika kendini 3 yılda amorti edecek.”

Market ve fırınlarda 70 kuruştan satılan ekmek, belediye ekmek büfelerinde 30 kuruşa satılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 22:45:48
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 22:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Maraz Ali IP: 62.248.89.xxx Tarih : 4.02.2009 06:49:58

Adana'da insanlar ekmeği 30 kuruşa almak için sabah saat 05.00' sıra oluyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak bununla hizmet yaptığını söylüyor ayıptır bu insanların bu denli duyguları ve gururları ile oynaması çok ayıp insanların iyi bir şekilde hizmet etmek istiyorsan her yerde ekmeği 30 kuruş yap. Böyle ekmeği ben ucuza veriyorum yani bana muhtaçsınız mı demek istiyorsun Sayın Başkan… Artık ben size ucuz ekmek veriyorum, belediye otobüsleri bedava hizmet veriyor, bitmeyen “metro” (aslında metro değil raylı sistem ama millete metro diye kandırıyorsunuz. metro demek yeraltı treni demek Sayın Aytaç Durak) ki ne zaman biteceği meçhul gelen paraların nereye gittiği fail meçhul! Sayın Aytaç Durak bunları büyük bir hizmet yapıyor gibi gösterip şov zamanı geçti, bunları yapmak zaten sizin göreviniz. Adana halkının artık bunlara karnı tok. Adana halkı beni istiyor diyorsunuz, ben partiler üstüyüm diyorsunuz tamam olabilir buna saygı duyarız isteniyorsanız, öyle ise Bağımsız aday olsaydınız da o zaman partiler üstü olduğunuzu ve ne kadar oy alacağınızı görürdünüz. MHP eğer sizi değil de kendi içinden bir aday göstermiş olsaydı kazanma olasılığı daha yüksek olurdu. Gelecek seçimlerde yine bir iktidar partisi bulursunuz siz kendi şahsi oylarınızla değil bugüne kadar yükselen partilerin oyları ile başkan oldunuz ama Adana halkı artık bunları çok iyi biliyor milletin ağzına seçim öncesi bir tane şeker veririm bu işi bitiririm zihniyeti geçti. Adana’da sizden başka bir adam yok mu sanıyorsunuz var sayın başkan var bu Adana’da ne cevherler var. Bir dönem daha dediniz ama onu bile inkâr ettiniz çok iyi politika yapıyorsunuz ama bu Adana halkı artık gözünü açtı duygu sömürüsü ile bu iş olmayacak herkes hesap verecek.