29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

4 ayaklı civciv ailenin baş tacı oldu

Adana'da yaklaşık 2 ay önce yumurtadan çıkan 4 ayaklı civciv Menteş ailesinin baş tacı oldu.


5 yıldır evinin bahçesinde tavuk yetiştiren Mehmet Menteş, 22 tavuğundan birinin 2 ay önce kuluçkaya yattığını, yumurtadan çıkan civcivlerden birinin ise 4 ayaklı olduğunu görünce hayretler içinde kaldıklarını söyledi.


Büyümesini bekledikleri civcivin 2 ay sonra 4 ayağının da belirgin şekilde ortaya çıktığını anlatan Menteş, "Ayaklarından biri ön, diğeri arka kısmında çıkan civciv, bu ayaklarından birini kısa olduğu için kullanamıyor. Genellikle 2 ayağı üzerinde yürüyor. Gezindiği yerin durumuna göre üçüncü ayağını da kullanarak yürüyor" dedi.


Diğer 9 civcivle birlikte aynı gün yumurtadan çıkan 4 ayaklı civcive özel olarak baktıklarını belirten Menteş, "Diğer civcivleri kümeste, bunu evde yani yanımızda besliyoruz. Özelikle geceleri hiç yanımızdan ayırmıyoruz" diye konuştu.


Menteş, duyanların, özellikle çocukların civcivi görmek için adeta evlerine akın ettiklerini kaydetti. Mehmet Menteş'in 8 yaşındaki oğlu Ali ile 14 yaşındaki oğlu Hasan Menteş ise 4 ayaklı civcivi çok sevdiklerini onunla arkadaş gibi oynadıklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 19:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?