29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

4 bin çocuk daha yüzme öğrendi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından "Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak" sloganından hareketle düzenlenen ve bu yıl 15 havuzda 15 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedeflenen yüzme kurslarında 2. dönem bugün tamamlandı. 4 bin çocuk daha yüzme öğrenirken, bu yıl yüzme öğrenen çocuk sayısı 8 bine ulaştı.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan, yüzme kurslarının 15 havuzda 200 yüzme antrenörü nezaretinde devam ettiğini, son 3 yılda 36 bin çocuğa yüzme öğretilen kurslarda hedefin bu yıl 15 bin olduğunu anlattı.


15 havuzda başlayan yüzme kursunun 1. döneminin 5 Temmuz günü sona erdiğini ve bu süre içerisinde 4 bin çocuğun yüzme öğrendiğini hatırlatan Akdoğan, "Bugün kurslarımızın 2. dönemi de sona erdi. Bu dönemde de 4 bin çocuğumuz yüzme öğrendi. Bu yıl 2 dönemde toplam 8 bin çocuğumuz yüzme kursunu başarıyla tamamladı. Üçüncü dönemimiz ise 30 Temmuz 2007 Pazartesi günü başlıyor. Hedefimiz 15 bin çocuğumuza yüzme öğretmektir. Bu kurslarımız diğer kamu kurumlarına da örnek olmalı" dedi.


Yüzme kurslarının 2. döneminin sona ermesi nedeniyle bugün Yüreğir Orhan Demirdal Yüzme Havuzu'nda tören düzenlendi.
Büyükşehir Belediye Bandosu'nun da konser verdiği törende, yüzme öğrenen çocuklar yarıştı. Yarışma sonunda dereceye girenler ödüllendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 13:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?