4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

4 çocuk annesi, 4 kişiye hayat verecek

4 ÇOCUK ANNESİ, 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2 aydır beyin kanseri tedavisi gören 4 çocuk annesi genç kadın, vasiyeti üzerine bağışladığı organları ile 4 kişiye hayat verecek.

Ceyhan Devlet Hastanesi temizlik işlerinde çalışan Mahmut Altun'un (28) eşi Ayla Altun (26) iki aydan beri beyin kanseri olması nedeniyle Ceyhan Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Hastane çalışanlarının yardımıyla tedavi için Ankara'ya gönderilen ancak derdine çare bulunamayan genç kadının, 2 aydır tedavi gördüğü Ceyhan Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti.

Asgari ücretle hastanenin temizlik işlerinde çalışan ve Ulus Mahallesi Dr. Kazım Mutlu Caddesi'nde bir barakada yaşayan Mahmut Altun, çocukları Naile Nur (10), İsmail (9), Halime (8) ve Harun (3) ile birlikte eşinin ardından gözyaşı döküyor. Bir yandan sevinçli bir yandan da üzgün olduğunu söyleyen Altun, "Eşim bana vasiyet etmişti. Ben de kendi vasiyetini yerine getirdim. Başhekim Musa İnal'la yaptığımız görüşmelerin ardından 2 böbrek, karaciğer ve kalbini başkasına hayat versin diye bağışladık.  İnşallah bu organlar hayırlı olur. Eşimin organlarının başkasının hayatını kurtaracak olması memnunluk verici" dedi.

Başhekim Op.Dr. Musa İnal ise, "Hastamızın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aileyle görüştük. Onlar da organ bağışını yaparak yüce bir karar verdiler. Dün gece saat 23.00 sıralarında Sağlık Bakanlığı ve Adana Organ Nakli İl Koordinatörlüğü ile temasa geçtik. Yapılan tüm incelemelerin ardından beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organları sağlıklı bulundu. Adana, Ankara ve İstanbul'dan gelen doktorlarımızla birlikte organları aldık. Bağış yapılan kalbi Ankara Gazi Yüksek İhtisas Hastanesi'nden gelen sağlık ekibine, karaciğeri Adana Çukurova Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık ekiplerine her iki böbreği ise iki ayrı hastaya nakledilmek üzere İstanbul Haydarpaşa Hastanesi'nden gelen ekiplere teslim ettik" dedi.

Başhekim İnal, "Çok ciddi maddi imkansızlıklar içerisindeyken böyle yüce bir karar vererek 4 kişinin hayatta kalmasını sağlayan Ayla Altun'a Allah'tan rahmet, duyarlı eşi ne de sabırlar diliyorum. İnşallah bu davranış Türkiye'de organ bağışı konusunda örnek olur" diye konuştu.

4 ÇOCUK ANNESİ, 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 19:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?