4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

4 kardeşin yürek burkan dramı

Kahramanmaraş'ta 5 yıl önce babaları tarafından terk edilen ve bu yıl anneleriyle birlikte Adana'da yaşamaya başlayan 4 kardeşin dramı yürek dağlıyor. Çocuklar, annenin maddi durumu iyi olmadığı ve psikolojik tedavi görmesi gerektiği için yeniden yurda ve çocuk yuvasına alınacak.

5 yıl önce kocası tarafından terk edildiği için çocuklarına bakamayınca bir kızını Kahramanmaraş Kız Yetiştirme Yurdu'na, diğer 3 çocuğunu ise çocuk yuvasına bırakmak zorunda kalan F.A. (33), evlat hasretine dayanamayınca bu yılın başında çocuklarını tekrar yanına aldı.

Kendisini terk eden kocasının yakınlarının çocuklarına zarar vermesinden korktuğunu söyleyen F.A., bu yılın başında çocukları T.A. (16), F.A. (15), C.A. (13) ve Y.A.'yı da (10) yaşadığı Adana'ya getirdi. Adana'da bir konfeksiyon atölyesinde işçi olarak çalışan F.A., "Çocuklarımı göremediğim için psikolojim bozuldu. Kendime zarar vermeye başladım. Onları çok özlüyordum. Ama hiç göremiyordum. Artık dayanamaz hale geldim. Bu nedenle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurarak çocuklarımı yanıma aldım" dedi.

Yaklaşık 6 aydır çocuklarıyla birlikte yaşadığını anlatan anne F.A., 6 ay sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün çocuklarını geri istediğini belirterek, "Sen çocuklarına maddi anlamda bakamıyorsun. Sevgi de veremiyorsun diyerek çocuklarımı geri almak istiyorlar. Ben de onlara çocuklarımı vermemek için oyalıyorum. Şimdi ise sadece büyük kızımı istiyorlar, gerisini istemiyorlar" diye konuştu.

En büyük kızı T.A'yı yurda almak istediklerini bildirdiklerini söyleyen F.A., "Büyük kızımın da yanımda olmasını istiyorum. Buradaki yurtta kalsınlar. Haftada bir kere yanlarına giderim. Cuma günleri yanıma gelirler. Kahramanmaraş'a giderlerse 3 ayda ancak gidiyorum. Zaten uzun zamandır maaş alamıyorum. Evde tüpüm bile yok. Yiyecek ekmeği zor buluyorum" şeklinde konuştu.

T.A. arkadaşlarının bulunduğu Kahramanmaraş'taki yurtta kalmak istediğini belirtirken, kardeşleri F.A., Y.A. ve C.A. ise Kahramanmaraş'a gitmek istemediklerini, anneleriyle birlikte kalmak istediklerini söylediler.
Kahramanmaraş Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ise çocukların yılbaşından itibaren iyi halinden dolayı aileye verildiği belirtildi.

Yetkililer, "Kız yetiştirme yurdunda kalan T.A. ilkokul 3'ten terkti. Biz onun okumasını sağladık. Dışarıdan liseye devam ediyordu. Ancak annesi yetiştirme yurdundan aldıktan sonra okula göndermemiş. Üstelik kızın psikolojik tedavisi de yarım kaldı. Devam ettirmemiş. Bu kızın bu sebeplerden dolayı kanunen bize gelmesi gerekiyor. Başka bir yurtta kalamaz" dedi.

Diğer iki çocuk içinde nakdi yardım yapılacağı belirtilirken, annenin psikolojisinin iyi olmadığı, tedavi olması gerektiği, çocuklara bakacak ne maddi durumu ne de akli durumu olmadığı için kalan 3 çocuğun da Adana'da bir yurda yerleştirilmesi gerektiği kaydedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?