5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

4 kişi tutuklandı

Adana'da, Avrupa ülkelerine gönderilmek üzere yurda sokulan 137 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan kişilerin Avrupa ülkelerine göndermek için Hakkari sınırından yurda eroin soktuğunu belirledi. Uyuşturucu tacirlerinin 2 araçla Adana'ya geleceklerini ve merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Beldesi yakınlarında buluşacaklarını öğrenen narkotik polisi, operasyon hazırlıklarını tamamladı.
D-400 karayolu Yakapınar Beldesi yakınlarında 34 BB 2743 plakalı otomobil ile 34 YA 4891 plakalı minibüsün buluşması sırasında operasyon düzenledi. Narkotik köpeği "Aşil"in de katıldığı operasyonda, otomobilin benzin deposundaki zulayla minibüsün tabanındaki gizli bölmelerde 1'er kiloluk ve 500'er gramlık paketler içinde toplam 137 kilo eroin ele geçirildi. Polis, otomobilde ve minibüste bulunan M.Ö, N.Ö, S.B ve M.A. adlı kişileri gözaltına alırken, piyasa değeri 2.5 trilyon lira olan eroine el koydu.
Emniyette sorgulanan uyuşturucu tacirlerinin, Ortadoğu ülkelerinden temin ettikleri eroini, Hakkari sınırından yurda soktuklarını ve Avrupa ülkelerine göndermeyi planladıklarını söyledikleri öğrenildi.
4 zanlı sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Bu arada, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, uluslararası uyuşturucu ticaretinin Adana'da trafiğe takıldığını ve Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin duyarlı ve dikkatli takibi sonucu yakalandığını söyledi. Vatandaşların uyuşturucudan uzak kalmaları için gece gündüz çalıştıklarını belirten Cebe, çalışmalarında, vatandaşların duyarlılık göstererek ihbarlarda bulunmasının da çok önemli payı bulunduğunu ifade etti.
...
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 14:59:03
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 18:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus boran IP: 176.239.48.xxx Tarih : 11.01.2013 19:49:45

helal olsun