4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

4 ülkede ortak uyuşturucu operasyonu

Adana polisinin Bulgaristan, Romanya ve Almanya'daki meslektaşlarıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda 60 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 6 ay önce, Türkiye üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı yönünde bilgi aldı.

Uyuşturucuyu götüren kurye yerine şebekenin tüm elemanlarının yakalanması için Türkiye'de ilk kez İstanbul polisi tarafından uygulanan 'kontrollü teslimat' çalışmasını harekete geçirildi.

Operasyon için Ankara Özel Yetkilendirilmiş Ağır Ceza Mahkemesi'nden özel izin alınırken KOM Daire Başkanlığı da Almanya, Bulgaristan ve Romanya polisi ile irtibata geçti.

Adana polisi tarafından organize edilen operasyon kapsamında İ.Ş.'nin kullandığı TIR'ın Edirne'den çıkış yaparak Romanya'ya kadar sorunsuz bir şekilde gitmesi sağlandı. 60 kilo eroin Türk ve Bulgar polisinin kontrolünde Romanya'ya ulaştığında Romanya ve Türkiye'de eş zamanlı olarak operasyon yapıldı.

Eroinin çıkışından itibaren 20 gün boyunca şebekenin İstanbul ayağını oluşturanları yakın takibe alan polis, O.G., B.D. ve N.Ş.'yi yakalarken İ.Ş. Romanya'da, İ.K. Adana'da, R.K. ise Şırnak'ta yakalanarak gözaltına alındı.

Daha önceden sabıkaları olduğu öğrenilen İ.K., O.G., B.D ve N.Ş. yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 19:40:04
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 19:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?