3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

4 yıl sonra kıskıvrak yakalandı

Adana'da 4 yıl önce kız kardeşinin sevgilisini öldürüp, yanındaki arkadaşını da ağır yaraladığı iddiasıyla aranan zanlı, Adana polisinin İstanbul'da düzenlediği operasyonla yakalandı.

21 Temmuz 2004 tarihinde, Serinevler Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'nda meydana gelen olayda Muhammed A. (27), kız kardeşi Hatun A. (16) ile birlikte olan Kadir Kızılhan (19) ve arkadaşı Abdullah Gelen'i (23) konuşmak için çağırdıktan sonra tabancayla vurmuş, olayda Kadir Kızılhan hayatını kaybederken, başına ve koltuk altına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Abdullah Gelen ise ölü numarası yaparak kurtulmuştu.

Olaydan sonra soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Muhammed A.'nın kent dışına çıktığını belirledi. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Muhammed A.'nın, Ramazan Ay adına düzenlenmiş sahte kimlik ve ehliyetle İstanbul'un Bakırköy ilçesinde yaşadığı tespit edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı 4 kişilik özel ekip, Muhammed A.'yı yakalamak için İstanbul'a gitti. Zanlı, Bakırköy Adliyesi arkasında kendisini almaya gelen ekiple karşılaşınca CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı Bakırköy Belediyesi'nce yaptırılan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nün açılışı için düzenlenen törende kalabalığın arasına karışarak kaçmaya çalıştı. Polislerden kurtulmaya çalışan Muhammed A., ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı.

Gözaltına alınan zanlı, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla sorgulanmak üzere İstanbul'dan Adana'ya getirildi. Zanlı, havaalanından çıkışta ve Emniyet Müdürlüğü'ne getirilişi sırasında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 10:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?