4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

40 bin yeşil kart iptal edilecek

Adana Valisi İlhan Atış, kentte bulunan 514 bin yeşil kartlının tek tek incelendiğini, çalışma tamamlandığında 30-40 bin yeşil kartın iptal edileceğini tahmin ettiğini bildirdi.

Yaklaşık 4 ay önce, bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a İmralı Cezaevi'nde kötü muamele yapıldığı iddiasıyla örgüt yandaşlarının düzenlediği konsan gösterilere katılan çocukların ailelerine yaptırım uygulanarak, yeşil kartlarının iptal edileceğini söyleyen Vali Atış, bu kararlarından vazgeçtiklerini, ancak tüm yeşil kart sahipleri üzerinde inceleme başlattıklarını ifade etti.

Atış, yeşil kart iptal çalışmasında tavırlarının sonradan değiştiğini, iptal çalışmalarının sadece taş atanları değil, tüm yeşil kartlıları kapsadığını belirterek, "İncelemelerimiz devam ediyor. Yapılan bu incelemelerde şu ana kadar gördük ki hakkı olmadan yeşil kart alan var, süresi dolduğu halde yeşil kartı kullanan var. Hatta başkasının yeşil kartını kullanan bile çıktı. Bu nedenle birçok yeşil kartı iptal ettik, iptal etmeye de devam ediyoruz" dedi.

Adana'da 514 bin yeşil kartlı bulunduğuna dikkat çeken Atış, şunları söyledi:
"Yeşil kart üzerindeki incelemelerimiz halen devam ediyor. İptaller de incelemeler sonucunda ortaya çıkıyor. Ancak 514 bin yeşil kartlıdan 30-40 bininin iptal edileceğini tahmin ediyorum."

Adana'da yeşil kart alan kişilerin dosyalarını ayrım yapmadan incelemeye devam ettiklerini vurgulayan Atış, "Bu incelemeleri çok titiz bir şekilde yapıyoruz ki hakkı olanın, hakkı olmayanın ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu çünkü hepimizin parası, milletimizin parası. Herkes hakkı olan parayı alsın" diye konuştu.

Atış, 514 bin yeşil kartlı için devletin 1 yılda 273 milyon TL para ödediğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 09:59:56
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 19:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?