2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

40 derece sıcakta ekmek kuyruğu

Adana'da, maddi durumu iyi olmayanlar, büyükşehir belediyesi tarafından üretilen ucuz ekmeği almak için 40 derece sıcağa aldırmadan ekmek büfelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Adana'da hava sıcaklığının artması, nem oranının yüzde 90'ları geçmesi nefes almayı bile zorlaştırıyor. Ancak maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar 40 derece sıcağa rağmen öğle saatlerinde ucuz ekmek alabilmek için Adana Büyükşehir Belediyesi ekmek büfelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Bakkal ve marketlerde 300 gram ekmeğin 70 kuruşa satıldığı kentte Büyükşehir Belediyesi büfelerinde 400 gram ekmeği 40 kuruşa satın alan vatandaşlar, kuyrukta sıcaklardan korunmak için şemsiye kullanıyor ya da gölgelerde sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Ucuz ekmek alabilmek için sıraya giren 60 yaşındaki Fatma Ayber, tansiyon hastası olduğunu belirterek günün en sıcak saatinde 40 derece sıcakta 2 saattir ucuz ekmek almak için kuyrukta beklediğini söyledi.

Aile olarak günde 10 ekmek tükettiklerini belirten Ayber, "Fırın ekmeği aldığımız zaman 10 ekmek günde 7 YTL yapıyor. Ancak belediye ekmeği hem daha doyurucu hem daha ucuz. Bu nedenle aşırı sıcakta güneşte beklemek pahasına belediye ekmeğini almak için bekliyoruz. Maddi durumumuz iyi olsa da bu sıcakta beklemesek" dedi.

Aşırı sıcakta bina ve ağaç gölgelerinde büfeye ekmek gelmesini bekleyen vatandaşlar ise maddi imkansızlık nedeniyle saatlerce sıcak altında ekmek almak için mücadele verdiklerini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 10:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?