2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

40 kilo altınla kaçtılar

Adana'da altın imalatçılarından "Önemli müşterilerimiz var. Altın gönderin" diyerek 40 kilogram altın teslim alan kuyumcu karı-koca ortadan kayboldu..

Adana'da kuyumcu Ümit Göker G. ve eşi Melih Göker tarafından 1 milyon 350 bin YTL'lik altınlarının alındığını ileri süren 11 imalatçı suç duyurusunda bulundu.

Olay iddiaya göre şöyle gelişti: Melih Göker ve Adana'nın tanınmış ailelerinden birinin kızı olan eşi Ümit Göker G., sahibi oldukları Göker Kuyumculuk aracılığıyla esnafın güvenini kazandı. "Önemli müşterilerimiz var. Altın çeşidimiz az. Altın gönderin" diyerek sipariş veren çifte farklı tarihlerde 41 kilogram altın gönderildi. Bir hafta içinde altını toplayan çift, 15 Ağustos 2008'de işyerlerini kapatıp ertesi gün mal varlıklarını Ümit Göker'in kardeşi A.G. ve kayınbiraderi S.G.'ye devretti. Bu arada Melih Göker kendisini arayan esnafa "Doktorlar babama 20 gün ömür biçti" dedi.

Göker'in babası 19 Ağustos'ta vefat etti. Cenazede çiftin ortalarda görünmemesinden şüphelenen mağdurlar, Melih Göker tarafından gönderilen "Kusura bakmayın, kredi bulup borcumu ödeyeceğim" mesajlarıyla bir süre daha oyalandıktan sonra gerçeği anladı. Bu arada çiftin 19 ağustosta boşandığı da ortaya çıktı. 

Sabah
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 09:30:32
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 13:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?