5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

40 YTL cinayetine 10.4 yıl hapis

Adana'da 40 YTL borcunu ödemediği gerekçesiyle arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl hapse mahkum edilen sanık, yeni TCK'ya göre 10 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cebrail Yılmaz (20) ile öldürülen 21 yaşındaki Emin Tek'in babası İsmail Tek (65) hazır bulundu.

Kasten adam öldürmek suçundan ömür boyu ağır hapis cezası istemiyle yargılanan Yılmaz, "Emin'den 90 milyon liraya cep telefonu satın aldım. Bozuk çıkınca geri verdim. Ancak o bana paramın 50 milyon lirasını geri verdi. Alacağımı isteyince bıçakla küfür edip, bana saldırdı. Bileğinden tutup bıçağı kendisine çevirdim. Ben öldürmedim kaza ile öldü. Pişmanım" dedi.

Baba İsmail Tek ise, "40 YTL için dağ gibi oğlumu öldürdü. Benden isteseydi ben ona 100 YTL verirdim. Bu sanıktan ölünceye kadar şikayetçiyim" diye konuştu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulan dava sonunda mahkeme daha önce 15 yıl ağır hapse mahkum ettiği sanık Cebrail Yılmaz'ı yeni TCK'ya göre 10 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırdı.

Yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan sanık, karar sonrası mahkeme heyetine teşekkür ederek salondan ayrıldı.
Maktulün babası ise verilen cezayı az bularak sinirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 16:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?