30
Nisan
2024
Salı
ADANA

4100 çocuk yüzmeyi öğrendi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15 havuzda 15 bin çocuğa yüzme öğretilmesi amacıyla düzenlenen yüzme kurslarında 1. dönem bugün tamamlandı. 3 hafta süren kurslar sonunda 4100 çocuk yüzme öğrendi.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler sorumlusu Tuncer Akdoğan, yüzme kurslarının 1. döneminin bugün 15 havuzda 200 yüzme antrenörü nezaretinde tamamlandığını, diğer dönem kayıtların ise devam ettiğini söyledi. Akdoğan, son 3 yılda 36 bin çocuğa yüzme öğretilen kurslarda hedefin bu yıl 15 bin olduğunu vurguladı.


9’u Büyükşehir Belediyesi’ne ait 15 havuzda toplam 4100 çocuğun yüzme kursunu başarıyla tamamladığını bildiren Akdoğan, “Kursların ikinci dönemi 9 Temmuz-26 Temmuz, üçüncü dönemi 30 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Dördüncü kurs dönemi ise 20 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak. Kurslar sonunda 15 bin çocuğumuz yüzme öğrenmiş olacak” şeklinde konuştu.
Kursiyerlerin günde bir saat, haftada dört gün olmak üzere üç hafta eğitim göreceğini belirten Akdoğan, “Çocuklarımıza terlik, şapka, şort, mayo, tişört, havluları belediyemizce ücretsiz veriliyor. Ayrıca çocuklarımız resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanıyor” dedi.


Yüzme bilmeyen çocukların serinlemek amacıyla kanallara girerek boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Tuncer Akdoğan, “Başkanımız Sayın Aytaç Durak’ın da söylediği gibi yüzme bilen çocuk boğulmaz. Çocuklarımız yine sağlıklı ve hijyenik ortamda yüzme öğreniyor. Böylece bu yaz döneminde de kanallara ve baraj gölüne girmeleri önlenmiş oluyor. Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” diye konuştu.

 
Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen yüzme kurslarının 1. döneminin tamamlanması nedeniyle iki ayrı havuzda tören düzenlendi.

Mithat Özsan Bulvarı üzerindeki Özdenspor Kulübü Yüzme Havuzu ile Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki Atakent Yüzme Havuzu’nda yüzme öğrenen çocuklar kıyasıya yarıştı.

Yarışmalar sonunda dereceye giren çocuklara madalyalar verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 14:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?