2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

42 yıl sonra resmi nikah

YAŞLI ÇİFTİN RESMİ NİKAHI 42 YIL SONRA KIYILDI

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 42 yıldır aynı çatı altında yaşayan dini nikahlı çift, resmi nikahlarına kavuştu.

Ceyhan'a bağlı Ağaçlı köyünde yaşayan 4 çocuk babası İbrahim Telli (78) ve eşi Gümüş Yörük (89), 42 yıl sonra hem resmi nikahlarına hem de evlilik cüzdanlarına kavuştu.

Ceyhan Belediyesi nikah salonundaki törende yaşlı çiftin nikahını Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kıydı. İmza atmayı bilmeyen Gümüş Yörük, "Evet" dedikten sonra nikah defterine parmak basarak evliliğini tescilledi.

Yürümekte zorlanan yaşlı çift, 42 yıldır evli ve 4 çocuk sahibi olduklarını ifade ederek resmi nikah olmadığı için çok zorlandıkları söyledi. Damat İbrahim Telli, eşiyle 42 yıl önce evlendiğini belirterek, "Her ikimizin de eşleri vefat edince hayatlarımızı birleştirdik. İlk eşimden 5 çocuğum şimdiki eşimden de 4 çocuğum var. Eşimin de ilk evliliğinden 4 çocuğu var. Ancak resmi nikahımız yoktu. Çocuklarımız da bundan olumsuz etkileniyordu. Biz de Ceyhan Belediyesi'ne başvurduk ve resmi nikahımızı da

Belediye Başkanı kıydı. Bu yüzden çok mutluyuz" dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise çiftlerin resmi nikahlarını evlilik sonrasına bırakmamaları mutlaka yaptırmaları gerektiğini ifade ederek, "42 yıl sonrada olsa resmi nikahınızı yaptırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Ben de her zaman olduğu gibi evlilik cüzdanını evin hanımına veriyorum. Sizlere uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum" diye konuştu.

Yaşlı çift kıyılan nikahın ardından asansöre binerek aşağıya inip belediyeden ayrıldı.

YAŞLI ÇİFTİN RESMİ NİKAHI 42 YIL SONRA KIYILDI
YAŞLI ÇİFTİN RESMİ NİKAHI 42 YIL SONRA KIYILDI
YAŞLI ÇİFTİN RESMİ NİKAHI 42 YIL SONRA KIYILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 16:20:05
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 21:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?