29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

43 yıl sonra sandalyesine kavuştu

Adana'da, 2 yaşındayken yapılan yanlış iğne sonucu felç kalan 45 yaşındaki Perihan Okat, 43 yıl sonra tekerlekli sandalyeye kavuşunca gözyaşlarına boğuldu.

Hurmalı Mahallesi'nde yaşayan Perihan Okat, henüz 2 yaşındayken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle ailesi tarafından doktora götürüldü. Havale geçirdiği belirlenen Okat'a, doktor tarafından yanlış iğne vuruldu. Yapılan iğne sonucu felç kalan Okat'ı, ailesi doktor doktor dolaştırdı, ancak hastalığına bir türlü çare bulunamadı. Bir doktorun kendisini ameliyat ederek iyileştirebileceğini söylemesiyle ümitlenen Okat'ın hayalleri, doktorun daha sonra "Ben yapamam" diyerek ameliyattan vazgeçmesiyle yıkıldı. 43 yıldır yatağa ve eve mahkum yaşayan, maddi imkansızlıktan dolayı tekerlekli sandalye alamayan Perihan Okat'a, çok istediği tekerlekli sandalyeyi engellilere yönelik internet sitesi ve gazetesi bulunan Murat Koral hediye etti.

43 yıllık hayali gerçekleşen Perihan Okat, kendisine yaşlı annesinin baktığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Annem beni kaldırıp indirirken zorluk çekiyor. Babam Mehmet Emin Okat, Kore gazisiydi. Böbrek hastalığına yakalandığı için 15 yıl önce öldü. Onu çok özlüyorum. Babamın gazi aylığını alıyordum ama 1.5 yıl önce engelli maaşı almak için o maaştan vazgeçtim. Ancak engelli maaşı bir türlü bağlanmadı. Bu konuda çok mağdurum. Bütün bu olumsuzluklardan dolayı, ailem fakir olduğu için bir türlü tekerlekli sandalye alarak dışarı çıkamadım, eve hapsoldum."

Artık dışarı çıkabileceği için çok mutlu olduğunu belirten Okat, "Dışarıyı tanıyacağım, dışarıyı göreceğim, yapamadıklarımı yapacağım. Bir yere gidemiyordum, hep evin içinde kalıyordum, ama şimdi bunların hepsini yapacağım. Keşke şimdi babam yanımda olsaydı da bu günleri görseydi" diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Okula gidemediğini, ancak kendi kendine okuma yazmayı öğrendiğini ifade eden Perihan Okat, "Keşke okuma yazmayı öğrenemeseydim de sağlığım yerinde olsaydı" diye konuştu.

Perihan Okat, daha sonra tekerlekli sandalyesiyle mahallede ilk gezisine çıktı. İlk gezisinde Okat'a, tekerlekli sandalyeyi hediye eden Murat Koral da eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 12:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?