4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

44 polise takdirname

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından başarılı çalışmaları nedeniyle 44 polise takdirname verildi. Bir polis memuru aldığı altın ödülünü korsan gösteride bıçaklanarak şehit olan meslektaşı Ferdi Özkan'a atfen Şehit Aileleri Derneği'ne bağışladı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Fatih Polis Lokali'nde düzenlenen ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, Adana'da yaklaşık 2 ay önce göreve başladığını, bu süre içinde Vali İlhan Atış'ın uygun görmesiyle başarılı polisleri ödüllendirmeye başladıklarını söyledi.

Adana'da geçen ay bir polis memurunun şehit olduğunu, zanlının ise yüzünün maskeli olmasına rağmen yakalayarak adli makamlara teslim ettiklerini belirten Kesmez, "Bu üzücü olayın zanlısı, yüzü kapalı olmasına rağmen arkadaşlarımızın başarılı çalışmaları sonucu yakalandı. Yakalama süreci zor oldu ama yine de yakaladık. Polisimizi şehit eden zanlıyı yakaladığımızdan eminiz. Ama olay artık adli makamlara gitti. Bunun kararını onlar verecek. Bu süreçte emeği geçen arkadaşlarımızı ödüllendiriyoruz. Burada ödül alan arkadaşlar, başarılı çalışmalarda emeği geçen diğer meslektaşlarının sembolü" dedi.

Ayrıca, bir banka şubesindeki gasp girişimi ile merkez Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi'ndeki cinayet olayı ve Tellidere Mahallesi'ndeki bir markette gerçekleşen gasp olayının aydınlatılmasını sağlayan polis memurlarını da ödüllendirdiklerine dikkat çeken Kesmez, şöyle devam etti:

"Polislerimiz başarılı çalışmalarıyla suçu işleyenin cezasını da bulacağı anlayışını pekiştirdi. Bu başarılar arkadaşlarımıza ait, ben sadece koordine ediyorum. Ancak bir başarısızlık varsa bu benim başarısızlığımdır."

Konuşmanın ardından çeşitli asayiş olaylarının aydınlatılmasında katkısı bulunan 44 polis memuru takdirname ile ödüllendirilirken, Temmuz'da ayın polisi seçilen 6 kişiye de çeyrek altın verildi.

Ayın polisi seçilen 6 polisten biri olan Altan Kaya, ödülünü 15 Ağustosta izinsiz gösteriler sırasında bıçaklanarak şehit edilen polis memuru Ferdi Özkan'a atfen Şehit Aileleri Derneği'ne bağışlayacağını söyledi. Kaya, Özkan'ın komşusu olduğunu ve çok iyi bir arkadaş olduğunu belirtirken duygulu anlar yaşadı.

Kaya, "Şehit arkadaşım için kim olsa benim yerimde aynı şeyi yapardı" diye konuştu
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 12:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?