2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

444 bin öğrencinin karne heyecanı

Adana'da 2007-2008 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte bugün 444 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Adana Valisi İlhan Atış ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Kurttepe IMKB İlköğretim Okulu'ndaki karne törenine katılarak öğrencilerin karne heyecanını paylaştı.

Vali Atış öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra yaz tatillerinde okumaları için kitap hediye etti. Vali Atış dağıtılan kitapları yaz boyuncu okuyup bitiren öğrencilere bilgisayar sözü verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise yaptığı konuşmada, çocukların başarı ya da başarısızlıklarında velilerinde rol oynadığını söyleyerek, "Karnelerde göreceğiniz kırık notlar yüzünden çocuklarınızla konuşurken biraz daha dikkatli davranmalı, söyleyeceklerinizi tekrar tekrar düşünmelisiniz. Çünkü o kırık notlarda sizinde etkiniz var. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur' Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı planlı çalışmanın ürünüdür. Çocuklarımızı büyütürken onlara daima örnek olduğumuzu unutmamalıyız" dedi.

Çocuklara "kitap oku" demek yerine velilerin kitap okuyarak çocuklarına model olması gerektiğine dikkat çeken Büyükfırat, şunları kaydetti:
"Çocuklarımızla birlikte kitap okumalıyız. Okuyan öğrenir, öğrenen muhakeme eder. Bir öğrenci için en güzel anlardan biri de tatile gideceği zamandır. Öğrencilerimizin önünde uzun bir dinlenme dönemi var. Yaz tatilini aktif bir şekilde geçirmenin yöntemi kitap okumaktır. Bu nedenle bütün öğrenciler yazın mutlaka kitap okusun."

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?