4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

5 bin CHP'li Ata'ya şikayete gitti

Adana'da seçimlere hile karıştığını ileri süren yaklaşık 5 bin CHP'li seçimlerin iptal edilmesi için yürüyüş düzenleyerek, Atatürk Anıtı önünde ilçe seçim kurulunu Ata'ya şikayet etti.

CHP Adana İl Örgütü yaklaşık 5 bin kişiyle seçimlere hile karıştığını ileri sürerek, Toras Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosundan Atatürk Parkı'na yürüdü. CHP'liler yürüyüş sırasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak aleyhine sloganlar attı. Atatürk Parkı'na gelen kalabalık burada saygı duruşunda bulunduktan sonra, İstiklal Marşı okudu.

Marşın okunmasından sonra grup adına konuşma yapan partili Yaşar Sevik, yerel seçimlerden sonra Adana'da milli iradenin büyük bir yara aldığını ileri
sürerek, "Seçimlerin temel ilkesi olan gizli oy, açık tasnif ilkesi yok sayılmıştır" dedi.

Çeşitli siyasi partilerin seçim sonuçları açıklanmadan, seçimi kazandığı yönündeki açıklamaların çok talihsiz olduğunu söyleyen Sevik, "Seçim sonuçları alınır alınmaz gerek AK Parti, gerek MHP, gerek DTP ve CHP seçimlere hile karıştığını yüksek sesle dile getirmiştir. Bu tartışmalar günlerdir devam etmektedir. Seçimlere gölge düşmüştür. Oy pusulalarını çöplerden çıkması, oy sayımlarının adil yapılmadığının belgelerle kanıtlanması da seçimlere şaibe karıştığının açık göstergesidir. Bu nedenle seçimlerin yenilenmesinin dışında verilecek her karar halkımızın ve bizi tatmin etmeyecektir. Kafalarda soru işareti bırakmaya devam edecektir. Adana'yı seçim rezaleti yaşanan bir şehir haline getirmeye kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

Adalete güvenlerini yitirmek istemediklerini "Adalet mülkün temelidir" özdeyişinden hareket ettiklerini yargının daha duyarlı davranacağını beklediklerini belirten Sevik, İlçe Seçim Kurulu'nu Ata'ya şikayet ettiğini söyledi.
Konuşmanın ardından CHP'li grup sloganlar atarak ilçe seçim kurulunun oluşturulduğu Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'na yürümek istedi.

Grup, büyükşehir belediyesi önünden geçmek isteyince polis izin vermedi. Çevik kuvvet polisi, grubu Reşatbey Mahallesi'ne doğru yönlendirdi. Daha sonra polis okulun önünde başka gruplarında olabileceğini belirterek, CHP'li grubun okulun önüne kadar yürümesine izin vermedi. Çevik Kuvvet ekipleri grubunun önünü keserek durdurdu. Gruba çevredeki vatandaşlar da destek geldi. CHP'liler daha sonra dağılarak seçim bürolarına geri döndü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 12:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?