2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

5 bin karton sigara ele geçirildi

Adana'da, LPG tankerinin içine yerleştirilerek yurt dışından Türkiye'ye getirilen 5 bin karton kaçak sigara ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, istihbarat çalışması sonucu tankerle yurda kaçak sigara getirileceğini belirledi.

Araştırmalar sonucu, sigaraların 27 RY 798 dorse ve 31 RU 486 çekici plakalı LPG tankeriyle Hatay'dan Adana'ya getirildiği tespit edildi.

Teknik takibin ardından ekipler, tankeri Adana-Mersin kara yolu yakınındaki sanayi bölgesinde, boş bir arazide boşaltılmak istenirken buldu. Düzenlenen operasyonda, tanker, sürücüsü ve yardımcısı yakalandı.

Bu arada, tankere gözcülük yapan ve içindeki sigaraları boşaltmak için gaz maskeleri ile hazır bekleyen 3 kişi, 31 FE 832 plakalı araçla kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamaca sonucu yakalanan 5 zanlı, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen tanker, daha sonra içinin açılıp sigaraların boşaltılması için yerleşim alanı dışına götürüldü.

İtfaiye ekipleri ile ambulansın hazır bekletildiği alan, güvenlik şeridiyle çevrildi. Gaz durumunun tespiti için teknik uzmanların gerekli ölçümleri yapmasının ardından, Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı araç çekicilerin yardımıyla tankerin kapağı açıldı.

Sualtı polislerinin oksijen tüpüyle içine girdiği tankerden 5 bin karton sigara çıkartıldı. Zanlıların, sigaraları Irak'tan getirdikleri belirlendi. Uzmanlar, 2000 yılında üretilen tankerin en az 1 yıldır LPG taşımada kullanılmadığının belirlendiğini kaydettiler.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 10:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?