4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

5 bin nüfulu ilçede 7 bin seçmen

Adana'nın Tufanbeyli ilçe merkezinin nüfusu 5 bin 299 olmasına rağmen 7 bin seçmen yazıldığı iddia edildi. İlçede, belediye başkan adaylarının kendi taraftarlarını seçmen yazdırmak için ahırların bile ev gösterildiği, ithal seçmen getirildiği ileri sürüldü.

Tufanbeyli ve Bozgüney beldesinde 29 Mart yerel seçimler öncesi seçmen bilmecesi yaşanıyor. Resmi nüfusu TÜİK'in rakamlarını göre 5 bin 292 olan Tufanbeyli'nin kesinleşmemiş rakamlara göre seçmen sayısının 7 bin olduğu ileri sürüldü.

Tufanbeyli'ye bağlı Bozgüney beldesinin ise TÜİK'in rakamlarına göre nüfusunun bin 498 olduğu, buna karşın seçmen sayısının kesinleşmemiş rakamlara göre 2 bin olduğu belirtildi.

Tufanbeyli AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Balı, yaptığı açıklamada, Tufanbeyli ve Bozgüney'de her seçim döneminde bu tür seçmen artışının meydana geldiğini söyledi. Tufanbeyli'nin nüfusunun 5 bin 292 olduğunu ancak Türkiye'nin herhangi bir yerinde ikamet eden Tufanbeyli'lerin belediye başkanları tarafından seçim dönemi seçmen olarak yazdırıldığını ileri süren Balı, İlçe Yüksek Seçim Kurulu'nun belediye başkanlarının taraftarlarını yazdırması nedeniyle görevini yapamadığını belirterek, "Hermahallede 60 kişiye itiraz ettik. Çünkü her belediye başkan adayı kendi adamını Tufanbeyli'ye getirerek seçmen yazdırmış. İtiraz etme süresi dün bitti. İlçe Yüksek Seçim Kurulu şimdi bu itirazları değerlendiriyor. Umarım yüksek olan seçmen sayısı düşer" dedi.

Tufanbeyli'ye bir saat önce gelen ve su aboneliği yaptırarak, belediyeden su faturası alan bir kişinin seçmen olarak yazıldığını iddia eden Balı, şunları kaydetti:
"Tufanbeyli'nin Fransa'dan ithal seçmeni bile var. CHP Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanının, Fransa'da yaşayan 6 yeğenini Tufanbeyli'de seçmen olarak yazdırıldı. Çok uğraştım ama seçmenliklerini düşüremedim. Kılıfına uydurmuşlar. Ama bu insanlar sürekli Fransa'da yaşıyor."

Balı, yaptıkları araştırmada Tufanbeyli'de çok ilginç manzaralarla karşı karşıya kaldıklarını ev olmadığı halde seçmen yazıldığını, ahırlara bile seçmen gösterildiğini sözlerine ekledi.

Tufanbeyli ilçe seçim kurulundan alınan bilgiye göre ise Tufanbeyli'de yazılan seçmenlerin incelendiği ve seçmen listesinin pazartesi asılacağı bildirildi. Ayrıca 7 bin seçmenin çok abartı olduğu, ilk başvurularda 7 bine ulaştığı, ancak bu seçmen sayısının en az 4 bine kadar düşeceği kaydedildi. Bozgüney beldesinde de seçmen sayısının bin 500'e kadar düşeceği belirtildi.

IHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?