2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

5 yıl kaçtı, ihbarla yakalandı

Adana'da 11 Mayıs 2003’te Ulus Parkı’nda bankta bıçaklanarak öldürülmüş Şükrü Eşli’nin (52) cesedi bulundu.

Polis cinayetle ilgili delil ve görgü tanığına ulaşamayınca cinayetin dosyası rafa kaldırıldı. Olaydan 5 yıl sonra gelen bir ihbarla Eşli’nin katil zanlısı olarak marangoz Hüseyin Biçer’i (33) arayan polis, ’hırsızlık, bıçakla yaralama ve gasp’tan sabıkalı Biçer’in evine gitti.

Evde bulunamayan Biçer’e emniyete gelmesi için not bırakıldı. Basit bir olay nedeniyle çağrıldığını sanan Biçer’e, cinayet faili olabileceği iddiasıyla ifadesi ve kan örneğinin alınacağı bildirildi. Heyecanlanıp, 5 yıl önce Eşli’yi öldürdüğünü itiraf eden Biçer, tutuklandı.

Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis istemiyle yargılanmaya başlanan Biçer, cinayeti istemeden işlediğini öne sürdü. Olay günü eşiyle parkta dolaştığını söyleyen Biçer, "Arkamızdan biri, eşimi kastederek, ’Yavrum’ diye seslendi. Çok bozuldum. Eşimi eve götürdükten sonra sarkıntılık yapan kişinin yanına gittim. ’Ayıp değil mi?’ diye sorduğumda ’Yanındaki kadını kaça satıyorsun?’ diyerek cevap verdi. Çok zoruma gitti. ’O benim eşim’ dediğimde bıçakla saldırdı. Boğuşma sırasında karnından yaralandığını görünce kaçtım" diyerek kendini savundu. Duruşma ertelendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 09:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?