3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

5 yıl sonraya kurs randevusu!

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi bünyesinde kurulan Meslek Edindirme Merkezleri'ndeki (SEYMER) ücretsiz yabancı dil ve bilgisayar kurslarından yararlanmak isteyenlere, yoğun talep nedeniyle 5 yıl sonraya randevu veriliyor.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışıyla 4 yıl önce kentin farklı mahallelerinde açmaya başladıkları meslek edindirme kurslarının sayısının 12'ye ulaştığını söyledi.

Kursların, erkek ve kadınlara meslek edindirerek sosyal riski azaltma amacı taşıdığını belirten Öztürk, özellikle ev kadınlarının ve iş olanağı arayışında olanların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade etti.

Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde meslek edindirme kursları açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek alarak SEYMER projesini başlattığını belirterek, bu konuda önemli mesafe katettiklerini bildirdi.

SEYMER'lerde aşçılık, yabancı dil, bilgisayar, muhasebe, kültür mantarı yetiştiriciliği, ebru, seramik, trikotaj, halı kilim, hazır giyim ve mefruşat gibi 41 farklı branşta kurs düzenlendiğini anlatan Öztürk, ''Bu kurslardan 4 yıl içinde 46 bin 305 kişi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

Öztürk, en çok yabancı dil ve bilgisayar kurslarına ilgi olduğunu, her bir merkezde 25'er kişilik sınıflarda bu branşlarda eğitim verdiklerini söyledi.

İngilizce, Almanca ve bilgisayar kurslarının 2 ay süreli ve 160 saati kapsadığını, bu branşlarda 11 bin 300 kişinin mezun olduğunu belirten Öztürk, 6 bin 500 kişinin de kurs sırası beklediğini kaydetti. Öztürk, kursların ücretsiz olmasının ilgiyi artırdığını belirterek, ''Bu nedenle yöneticilerimiz, gelen adaylara 5 yıl sonraya randevu vermek zorunda kalmaya başladı. Biz bu ilgiden memnunuz, ancak başvuruların tamamına en kısa sürede olumlu cevap verememenin de üzüntüsünü yaşıyoruz'' diye konuştu.


EV KADINLARI İŞ YERİ AÇIYOR


Öztürk, meslek kurslarına katılan çok sayıda ev kadınının da kendi iş yerini açma başarısını gösterdiğini söyledi. İş yeri açan kadınların, meslek öğrenerek aile bütçesine katkıda bulunmanın ötesine geçtiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

''Kuaförlük, el sanatları, trikotaj, halı kilim, mantar yetiştiriciliği, hazır giyim ve mefruşat gibi kursları bitirenler, Kaymakamlık tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında sağlanan faizsiz krediyle kendi iş yerlerini açabiliyor. Birçok kadın da kursa başladıktan sonra bağını koparmıyor. Birini tamamlayıp diğer kursa başlayan çok sayıda kişi mevcut. Meslek kursları hem kişilerin ekonomik rahatlığa kavuşmasının alt yapısını hazırlıyor hem de sıcak ortamıyla dostlukları geliştiriyor.''

STAR
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 10:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TEMELGOK IP: 212.156.9.xxx Tarih : 16.06.2008 08:52:54

DİL KURSU ÇOK ÖNEMLİ 1980 Lİ YILLARDA MERHUM TURGUT ÖZAL (CUMHURREİSİMİZ) 1 LİSAN 1 İNSAN, 2 LİSAN 2 İNSAN, DEMİŞTİ ŞİMDİLERDE DİL BİLMEK ÇOK AYRICALIK ÖZELLİKLE İŞ ARARKEN ÖNEMSİZ KURSLARA HEMEN KAYIT YAPAN SEYMER ÖNEMLİ VE ÖZELLİKLİ KURS İÇİN İSE HALK İLE DALGAMI GECİYOR...ACABA