3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

5 yıldızlı otel kalitesinde huzurevi

Adana'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SÇHEK) bağlı Seyhan Belediyesi Huzurevi; ağaçlarla çevrili 190 dönümlük arazi içerisindeki havuzu, hobi bahçesi, fizik tedavi merkezi, bilardo ve pinpon salonu, iki kişilik tam donanımlı odaları ve berber salonu ile yaşlıların cazibe merkezi haline geldi.

2 yıl öncesine kadar yaklaşık 200 kişilik kapasiteli tek huzurevinin yer aldığı Adana'da, Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan; SÇHEK Genel Müdürlüğü, Seyhan Belediye Başkanlığı ve Adana Valiliği arasında imzalanan protokol gereği SÇHEK'e devredilen Seyhan Belediyesi Huzurevi, barındırdığı yaşlılara adeta 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor.

Etrafı ağaçlarla çevrili 190 dönümlük alandaki 3 katlı binada, 94 yaşlıya hizmet veriliyor. 50 yaşlı odası, 5 idari oda, sağlık, fizyoterapi, yemekhane, berber salonu, bilardo ve pinpon salonu ve sera bahçesi bulunan huzurevi, yapıldığı günden bugüne 350'nin üzerinde başvuru aldı. Şu anda huzurevine girebilmek için yaklaşık 50 kişi sırada bekliyor.

Açıldığı ilk günden itibaren Seyhan Belediyesi Huzurevi Müdürlüğü'nü yürüten Hamza Dönmez, yaşlılara personelin bir bebek şefkatiyle yaklaştığını ve onlarla incitmeden ilgilendiğini söyledi. Türkiye'nin son yıllarda sosyoekonomik yapısıyla birlikte geleneksel aileden çekirdek aile yapısına geçtiğini belirten Dönmez, "Bu geçişle birlikte Türkiye'de huzurevlerinin önemi daha da arttı. Artık yaşlılar ailelerinin yanında kalmak yerine huzurevlerinde kalmayı tercih ediyor. Bu nedenle huzurevlerimizi tam
anlamıyla huzur bahçesine eriştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

94 kişinin barındığı huzurevinde kalmak için şu an yaklaşık 50 kişinin sırada beklediğini söyleyen Dönmez, kabul edecekleri yaşlılarda; 60 yaşını doldurmuş olması, kendi gereksinmelerini karşılayacak engeli bulunmaması, ruh sağlığının yerinde olması, bulaşıcı hastalığı olmaması, sosyal ve ekonomik yoksunluğu bulunması şartlarının arandığını kaydetti.

Huzurevinin kuruluş alanı, sosyal donatıları, tam donanımlı iki kişilik odalarıyla 5 yıldızlı oteli aratmadığını vurgulayan Dönmez, "Huzurevimiz 3 kattan oluşuyor. Giriş katta yatağa mahkum yaşayan yaşlılarımız barınıyor. Her katta mutlaka oturma grubu ve televizyon bulunuyor. Burada yaşlılarımız toplu bir şekilde hem sohbet etme imkanı buluyor hem de televizyon seyrediyor. Yaşlıların kaldığı iki kişilik odalarda ise banyo, tuvalet, klima, televizyon, elbise dolabı bulunuyor. Yaşlılarımız hiçbir
huzurevinde olmayan fizik tedavi salonuna sahip. Burada hem fizik tedavi imkanı bulan yaşlılarımız hem de spor yapma şansına sahipler. Yaşlılarımız ayrıca bilardo ve pinpon salonunda hoşça vakit geçirebiliyor. Tüm bunların yanı sıra berber salonunda yaşlılarımız istediği gibi tıraşlarını oluyor. Huzurevimizde 1 doktor ve 6 hemşire ise 24 saat yaşlıların hizmetinde" diye konuştu.

Dönmez, tüm bu hizmetlerin bedelinin 54 kişiye ücretsiz olarak, 40 kişiye ise sadece ayda 265 YTL karşılığında verildiğini sözlerine ekledi.
Huzurevi sakinlerinden 75 yaşındaki Hayriye Bıyık, 2 yıldır huzurevinde kaldığını ve burada çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Huzurevinde ailemin yanında gibiyim. Burada bize çok iyi bakıyorlar. Bütün hizmet ayağımıza geliyor. Hayatımın en güzel günlerini burada geçiriyorum" dedi.

72 yaşındaki Hulusi Şahin ise huzurevinde kalmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, huzurevine korkarak geldiğini ancak şimdi yakınlarına da tavsiye ettiğini belirterek, "Burada gençliğime geri döndüm. Bilardo ve pinpon oynuyorum. Doğum günümüz bile kutlanıyor. Hasta olduğumuz zaman doktor ayağımıza geliyor. Çok mutluyum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 11:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?