4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

50 kuruş cinneti

Adana'da işsiz olduğu için girdiği bunalım sonucu 10 yaşındaki kızı ile birlikte kendini yakmak isteyen Cengiz Özsüver, iş için çalmadık kapı bırakmadığını ancak okuma yazması olmadığı için kimsenin kendine iş vermediğini söyledi.

Merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde oturan Cengiz Özsüver (38), okuldan gelen kızı Dilek'in açlıktan benzinin solup fenalık geçirdiğini görünce cinnet geçirip intihara kalkıştığını söyledi.

Yaklaşık 10 yıl önce, hava alanında, uçakların temizlik işlerini yaparken işsiz kaldığını söyleyen Özsüver, yaşadıkları ile ilgili şunları söyledi: "Başvurmadığım makam, çalmadığım kapı kalmadı. Temizlenecek bir tuvalet, toplanacak bir çöp varsa onu da yapabileceğimi söyledim. Ama bir türlü iş bulamadım. Okuma yazmam olmadığı için kimse bana iş vermiyor"

Son olarak, Seyhan Kaymakamlığı'ndan 170 TL yardım alarak faturalarını ve ev kirasını yatırmasına karşın, borç batağına saplandığını ifade eden Özsüver, "Artık eve gelmek istemiyordum. Eşim, çocuğum benden para bekliyor ama onların en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadım. Pazartesi günü, kızım okula giderken benden harçlık olarak 50 kuruş istedi. Kızıma bu parayı veremedim. Evden aç çıktı. Okuldan da aç geldi. Bu durumu görünce kendimi kaybettim ve intihar etmeye karar verdim. 'Gel seninle bir işimiz var' diyerek kızımla beraber intihar etmeye gittik. Kızıma 50 kuruş veremedikten sonra yaşamanın bir anlamı olmadığına inandım. Kendimi yakmaya kararlıydım. Polisler beni etkisiz hale getirmeseydi kendimi yakacaktım" şeklinde konuştu.

Şükran Çobanoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Dilek ise yetkililerden babasına iş bulmalarını istedi.  İşsiz olduğu bildirilen Cengiz Özsüver, ilköğretim okulu öğrencisi kızı Dilek ile Nuri Sabuncu Camisi'nin yan tarafından bulunan tuvaletin damına çıkarak üzerine benzin döküp kendini ve kızını yakacağı tehdidinde bulunmuş, polisler tarafından güçlükle engellenmişti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 19:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe IP: 78.161.91.xxx Tarih : 12.02.2009 19:22:50

BU BEYFENDİ BUGÜN BİR PROGRAMDA GÖRDÜM ALLAH YARDIMCISIOLSUN AKIL FİKİR VERSİN İNANDIRICI GELMEDİ KONUŞMALARI BANA