2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

50 yoksul ailenin evi onarıldı

Adana Valiliği ile Kızılay'ın birlikte yürüttüğü "Kardeş Aile Projesi" kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı 50 evin onarımı yapıldı.

Proje çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelerin ikamet ettiği harabe durumdaki 50 ev, çeşitli kurumların ve işadamlarının destekleriyle onarılıp, ailelere teslim edildi. Finansmanı sağlanan aynı durumdaki 59 evin ise en kısa sürede yenilenerek, oturulacak hale getirileceği belirtildi.

Proje kapsamında son olarak 5 ailenin evi onarılırken, ailelerden biri, aile reisi dün vefat ettiği için bugün Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene gelemedi. Diğer 4 aile törende hazır bulundu.

Onarılan evlerin eski ve yeni görüntülerinin izletildiği törende, Vali Yardımcısı Turgut Serimer, İl Müftüsü Mehmet Barış ve Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Vali İlhan Atış, bu evlerin onarımının, çeşitli kurumların ve işadamlarının katkılarıyla yapıldığını ifade ederek, projeye katkı sunan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

"Komşumuz rahat uyuyamazken biz evimizde rahat uyuyamayız" diyen Atış, ailelere, onarılan evlerinde mutlu bir yaşam diledi. Oturdukları ev "Kardeş Aile Projesi" kapsamında onarılan Emel Elvan ise, "Evimiz gerçekten oturulamayacak durumdaydı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ailelere gıda yardımı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 15:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?