2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

50 YTL için hastaneye giremedi

Adana'da, şeker hastası olduğu için sağ bacağını diz kapağının altından kaybeden ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Tijen Yılmaz, protez taktırmak için gittiği hastanede 50 YTL'si olmadığı için tedavi edilmedi.

30 yıl önce doğuştan belden aşağısı tutmayan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hikmet Yılmaz (50) ile evlenen 2 çocuk annesi Tijen Yılmaz (45), yoksul olduğu için hastanede tedavi olamıyor. Merkez ilçe Yüreğir'in Yamaçlı Mahallesi'nde oturan Tijen Yılmaz, engelli kocasının tekerlekli sandalye ile satmaya çalıştığı deterjanlar ile geçimini sağlamaya çalışıyor.

Yamaçlı Mahallesi'nde derme çatma bir evde otururken Adana Valiliği tarafından "Kardeş Aile" projesi kapsamında evin boya ve sıva işleri yapıldığını belirten Tijen Yılmaz, eve boya ve sıva yapıldığını, ancak yatacak tek bir kanepeleri olmadığını söyledi. Yılmaz, yiyecek ekmeği zor bulduklarını, sağlık sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kaldıklarını, ancak fakirlik nedeniyle bacağının kesilmek zorunda kaldığını anlattı.

Tijen Yılmaz, 2 yıl önce şeker hastası olduğu için rahatsızlandığını, ancak düzenli olarak doktora gidemediği için sağ bacağını diz kapağının altından kestirmek zorunda kaldığını belirterek, "Yaşım ilerleyince şeker hastası oldum. Yeşil kartım var ama hastanelere giderek yeterli derecede tedavi olamadım. Kocamın getirdiği para ancak mutfak ihtiyacımıza yetiyor. Aslında ona bile yetmiyor ama böyle geçinmeye çalışıyoruz" dedi.

Bacağı kesildikten sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu, bu nedenle çocuklara bakamadığını, ev işlerini yapamadığını ifade eden Tijen Yılmaz, şunları söyledi: "Bacağımın biri olmadığı için ev işine bakamıyorum. Kocam da engelli olduğu için bana yardım edemiyor. Yeşil kart sayesinde Numune Hastanesi'ne gittim. Beni burada kontrol ettiler ve bacağıma protez takılması gerektiğini söyleyerek özel bir hastaneye sevk ettiler. Ben kocamla birlikte bu hastaneye gittim. Burada protez takılmadan önce muayene masrafları için 50 YTL istediler. Ancak kocam ve bende bu kadar para olmadığı için hastaneye almadılar. Hastanede bacağıma protez taktırmayı bir tarafa bırakın, hastanenin kapısından içeri bile giremedik. Paramız yok diye sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak mıyız?"

Engelli koca Hikmet Yılmaz ise, doğuştan belden aşağısının tutmadığını, eşinin de yıllar sonra parasızlıktan bacağının kesilerek engelli olduğunu söyledi. Yılmaz, kendisi de engelli olduğu için çok zor durumda olduklarını, bu nedenle eşine protez taktırmak için hastaneye gittiklerini, ancak 50 YTL paraları olmadığı için eşinin tedavi edilmediğini söyledi.

Hikmet Yılmaz, engelli olduğu için 3 aydan 3 aya 380 YTL engelli maaşı aldığını, ancak 2 çocuğu okuduğu için maaşının hiçbir şeye yetmediğini, tekerlekli sandalye ile deterjan satmaya çalıştığını, çok zor durumda olduklarını anlattı. Hastane yetkilileri de, hastaneye yatacak hastalardan 50 YTL katkı payı alındığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 10:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?