30
Nisan
2024
Salı
ADANA

50 YTL için kızının boğazını kesti

ADANA'da, 50 YTL vermediği gerekçesiyle nikahsız eşi Mehmet Sevil (48) tarafından kızı öldürülen, kendisi de yaralanan Aliye Çokaçar (58), mahkemede sinir krizi geçirip, “Kızımı boğazını keserek öldürdü” diye ağladı.


Sinanpaşa Mahallesi'ndeki evlerinde, nikahsız eşi intihar ettiği için kendileriyle birlikte kalan üvey kızı Sinem Çokacar'ı (18), 7 Mart’ta bıçaklayarak öldüren, nikahsız eşi Aliye'yi de yaralayıp kaçtıktan 40 gün sonra yakalanan Sevil'in, Adana 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Yaklaşık 4 ay tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildikten sonra duruşmaya katılabilen Aliye Çokaçar, 15 yıllık eşinden şikayetçi oldu. Olay günü nikahsız eşinin kendisinden 50 YTL istediğini belirten Çokaçar, kızının öldürülmesini ve kendisinin de yaralanmasını ağlayarak şöyle anlattı:

“Eşim işsiz. Ben terlik ve çorap satarak evimizi geçindiriyordum. 50 YTL olmadığını söyleyince Sinem'e ‘o... olacaksın’ dedi. Kızım, eşi intihar ettiği için oğluyla birlikte yanımda kalıyordu. Kızım da ‘terbiyeli ol’ diye cevap verdi. Mehmet evden çıktı, bir süre sonra tekrar gelip yeniden 50 YTL istedi. Vermeyeceğimi söyleyince belindeki bıçakla beni bıçaklamaya başladı. Mutfakta yemek hazırlayan kızım ‘baba ne yapıyorsun?’ diye bağırdı. Beni bırakıp kızımın gırtlağına bıçağı batırdı. Sonra boğazını kesti. Kaçtıktan bir süre sonra tekrar eve gelip benim ve kızımın sırtına bıçak batırdıktan sonra kayboldu.”

İfade verdikten sonra devamlı ağlayarak sinir krizi geçiren Çokaçar, güçlükle sakinleştirildi. Bir süre sonra yeniden ağlamaya başlayan Çokaçar, katil zanlısı eşine dönerek, “Allah’tan korkmadın mı? Kızımın boğazını kestin. Volkan'ımı annesiz bıraktın” diye bağırdı.

‘EN AĞIR CEZAYA RAZIYIM’

Bu iddialar üzerine söz alan katil zanlısı Sevil, eşinin yalan söylediğini iddia ederek, “Hırsızlık yaparak evimi geçindirdim. Kızıma 15 yıl o... olsun diye bakmadım. Pişmanım. Vereceğiniz en ağır cezaya razıyım, ancak bu ağır suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Sevil, ilk duruşmada ise neden üvey kızını öldürüp, eşini de yaraladığını şöyle anlatmıştı:

“Eşimle evin kirası yüzünden tartışmaya başladık. Bana ‘git hırsızlık yap kirayı öde’ dedi. Ben de yapmayacağımı söyleyince tahta parçasını fırlattı. O an şuurumu kaybettim. Sinem'i nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum. Sinem'i öldürmek için büyütmedim. 2 yaşından bu yana ben bakıyordum. Yazık oldu.”
Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 17:02:31
Güncelleme :22 Haziran 2007 Cuma 17:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?