2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

50 YTL için ömür boyu hapis

ADANA'da kendisine 50 YTL vermeyen nikahsız yaşadığı 58 yaşındaki Aliye Çokaçar'ı bıçakla yaralayıp, üvey kızı kızı 18 yaşındaki Sinem'i öldürdüğü iddia edilen 48 yaşındaki Mehmet Sevil, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

7 Mart 2007'de Sinanpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, istediği parayı vermediği için eşiyle kavga ederken kendilerini ayırmaya çalışan, 1.5 yaşında bir erkek çocuğu annesi üvey kızı Sinem'i öldüren, eşi Aliye Çokaçar'ı yaralayıp, 1.5 ay sonra yakalanarak tutuklanan Mehmet Sevil, yargılandığı Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

‘Bıçaklamak suretiyle insan öldürmek ve öldürmeye teşebbüs etmek’ suçundan 2 kez ömür boyu hapsi istenen Sevil, son savunmasında, eşini öldürmek isterken kazayla üvey kızını öldürdüğü için pişman olduğunu söyledi. Sevil, “Evin kirası yüzünden tartışmaya başladık. Bana ‘Git hırsızlık yap kirayı öde’ dedi. Ben de yapmayacağımı söyleyince tahta parçasını fırlattı. O an şuurumu kaybettim. Sinem'i nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum. Sinem'i öldürmek için büyütmedim. 2 yaşından bu yana ben bakıyordum. Yazık oldu. Asıl eşimi öldürmek istemiştim. Sinem'i isteyerek öldürmedim” dedi.

Yaralanan Aliye Çokaçar ise daha önceki duruşmada, 15 yıllık eşinden şikayetçi oldu. Olay günü eşinin kendisinden 50 YTL istediğini belirten Aliye Çokaçar, “Ben terlik ve çorap satarak evimizi geçindiriyordum. Eşim işsiz. 50 YTL olmadığını söyleyince Sinem'e ‘O..... olacaksın’ dedi. Kızım, eşi intihar ettiği için oğluyla birlikte yanımda kalıyordu. Kızım da ‘Terbiyeli ol’ diye cevap verdi. Mehmet dışarı çıkıp bir süre sonra yeniden gelip 50 YTL istedi. Vermeyince beni dövmeye başladı. Mutfakta yemek hazırlayan kızım ‘Baba ne yapıyorsun?’ diye bağırdı. Beni bırakıp kızımın gırtlağına bıçağı batırdı. Sonra boğazını kesti. Kaçtıktan bir süre sonra tekrar eve gelip benim ve kızımın sırtına bıçak batırdıktan sonra kayboldu. En ağır cezayı verin” dedi.

Mahkeme heyeti, Mehmet Sevil'i üvey kızını ‘kasten öldürmek’ suçundan ömür boyu hapse, eşini ise ağır tahrik altında öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 12:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?