2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

500 palmiye ağacı kesildi

Adana'da, Kırmızı Palmiye Böceği'nin zarar verdiği 500 ağaç kesilirken, hastalıklı 300'e yakın ağaç ise ilaçlanarak "kefenleme" yöntemiyle örtüldü.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, park ve bahçelerde böcek görülmesi üzerine ilaçlama yapılarak üzeri naylonla örtülen palmiyelerin zarar gören bölümlerinin kesilmesi çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentteki 119 bin palmiye ağacından bin 600'ünün, kırmızı böcek zararlısından kaynaklanan hastalık riski taşıdığı, böceğin zarar verdiği yaklaşık 500 ağacın kökünden kesildiği, hastalıklı 300'e yakın ağacın ise uzmanlarca ilaçlanarak "kefenleme" sistemi denilen yöntemle örtüldüğü belirtildi.

Mücadele kapsamında olumlu gelişmeler sağlandığını belirten yetkililer, ilaçlama yapılarak "kefenlenen" bölümlerin bir süre sonra kesildiğini, özel ekip tarafından kesilen bu bölümlerin, çöplük alanına götürülerek daha önceden hazırlanan galerilerde ikinci kez ilaçlama yapılıp kireçlendiğini ve iş makinesiyle ezildikten sonra toprağa gömüldüğünü bildirdi.

Müdahalede bulunulan ağaçların yeniden büyüyerek eski görünümüne kavuşacağını, bunları ve diğer ağaçların kontrol altında tutulmaya devam edileceğini belirten yetkililer, ilk etapta 10 bin ağacın, böcekten zarar görmemesi için ilaçlandığını kaydetti.

Böcekten zarar gören palmiye ağaçlarının kesilmesiyle birlikte başta Ziyapaşa Bulvarı, Atatatürk Caddesi'ndeki palmiye ağaçlarının sadece kesilmiş kökleri kaldı. Adana'nın simgelerinden biri haline gelen palmiye ağaçların bir bir yok olması şehrin alışılmış olan estetiğini bozdu.

Ancak Adana Valiliği bahçesinde bulanan ve adeta boy sırasına göre dizilmiş palmiye ağaçları ise görenlerin dikkatini çekiyor. Arkalı önlü dizilen ve küçükten büyüğe doğru sıralanan palmiye ağaçları şehrin kaybolan estetiğini korumaya çalışıyor ve görenlerin ilgisini çekiyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?