4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

500 pazarcıdan eylem!

Adana'da bir grup pazarcı esnafı, Kozan Yolu civarında pazar kurulmasına izin verilmeyince merkez Yüreğin Belediyesi önünde eylem yaptı. Belediye esnafa, yolu trafiğe kapatmamaları şartıyla pazar kurmalarına izin verdi.

Merkez Yüreğir ilçesinde DSİ'ye ait sulama kanalının Kozan Yolu civarında pazar kuran esnafın, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine bugün pazar kurmalarına izin verilmedi. Karar üzerine yaklaşık 500 esnaf, Yavuzlar Mahallesi'ndeki Yüreğir Belediyesi önünde toplandı. Belediye başkanı ile görüşmek isteyen esnaf, zaman zaman da taleplerini dile getiren sloganlar attı.

Pazarcı esnafı Adem Keskin, aileleri ile birlikte yaklaşık bin kişinin pazarcılıktan geçimini sağladığını belirterek, "Bir kaç vatandaş şikayette bulundu diye bu kadar insan yok sayılamaz. Biz yıllardır Yüreğir halkına hizmet veriyoruz. Eğer pazar yerimiz elimizden alınırsa perişan oluruz" dedi.

Bu arada, esnaf adına bir grup, Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan esnaf Mehmet Aksu, esnafın temizlik ve çevre düzeni gibi kuralların yanısıra yolun trafiğe kapatılmaması koşuluyla pazar kurulmasına izin verileceğini açıklaması üzerine kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?