4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

500 polisten kapkaç denetimi

Adana'da kapkaça karışmış motosikletlilerin yakalanması ve kask takılmasının teşvik edilmesi amacıyla 30 noktada 500 polisin katıldığı "asayiş uygulaması" yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, kentin 30 değişik noktasında, kapkaça karışmış motosiklet sürücülerinin yakalanması ve motosiklet sürücülerinin kask takmasını teşvik etme amacıyla 500 polisin katılımıyla asayiş uygulaması başlattı. Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yapılan uygulamada çok sayıda motosiklet sürücüsüne, kask takmadığı için 62 TL para cezası yazıldı.

Motosikletli sürücülerin yanı sıra şüpheli görülen otomobil sürücüleri de kontrolden geçirildi. Başkasına ait araçla ehliyetsiz araç kullananlara 483
TL, emniyet kemeri takmayan ve muayenesi olmayan araç sürücülerine de 61'er TL para cezası uygulandı. Uygulama sırasında çalışmak için çocuklarıyla tarlaya gidenlerin bulunduğu bir otomobil de durduruldu, 9 kişinin bulunduğu otomobilin sürücüsüne emniyet kemeri takmadığı için 61 TL para cezası kesildi.

Asayiş uygulamasında güvenlik tedbirleri de artırılırken, muhtemel bir olaya karşı emniyet müdürlüğü bahçesinde çevik kuvvet ekipleri hazır bekletildi.
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, uygulamayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, daha önce "Huzur 1" adlı asayiş uygulaması yaptıklarını, bu uygulamanın da onun küçük bir versiyonu olduğunu söyledi.

Kesmez, bugünkü asayiş uygulamasının özellikle motosiklet sürücülerine karşı yapıldığını belirterek, "İlimizde yapılan kapkaçların çoğu motosikletle gerçekleştiriliyor. Bu kapkaça karışmış motosiklet sürücülerini yakalamak için asayiş uygulaması yapmayı öngördük. Arkadaşlarımız Adana'nın birçok yerinde uygulamayı sürdürecek" dedi.

Kesmez, uygulamanın, kapkaça karışan sürücülerin yanı sıra kask takmayan sürücülerin uyarılması için de yapıldığına dikkat çekerek, "Son günlerde motosiklet sürücüleri kask takmamaya başladı. Bu da bizim uygulama yapmamızı gerektirdi. Motosiklet sürücüleri kendi hayatları için mutlaka kask takmalı. Bunun için kask takmayan sürücüler uygulama esnasında uyarılacak" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 16:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?