4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

545 obez polis spora başladı

ADANA EMNİYETİNDEKİ OBEZ POLİSLER ZAYIFLIYOR

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün "Emniyet Mensupları İçin Sağlıklı Yaşam Destek Projesi" kapsamında görev yapan 7 bin polisten obez olan 545 polis, zayıflamak için spor yapmaya başladı. 11 haftalık spor programına başlayan polisler, uygulamadan çok memnun olduklarını ve bir hafta içinde sporla birlikte gülümsemeye başladıklarını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in talimatıyla "Emniyet Mensupları İçin Sağlıklı Yaşam Destek Projesi" kapsamında tespit edilen 545 obez polis, Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim üyeleri kontrolünde spor yapmaya başladı. Önce Seyhan Kültür Merkezi'nde öğretim üyelerinden teorik bilgi alan polisler, daha sonra ÇÜ BESYO'da görevli Öğretim Üyesi Dr. Cenap Türkeri'nin kontrolünde haftanın 5 günü farklı spor çalışması yapıyor. Emniyet mensupları, toplumsal

olaylara daha iyi müdahale edilebilmesi ve sağlıklı yaşam için başlatılan projeden memnun olduklarını dile getirdi.

Dr. Cenap Türkeri, aşırı kilolu olan polislerin spor yapmadan önce vücut kitle endeksi denilen boy-kilo ölçümü yapıldığını ve daha sonra en uygun sporun yaptırıldığını söyledi. Türkeri, hareketleri kısıtlanmış, yağ kitleleri fazla olan emniyet mensuplarının proje kapsamında çeşitli çalışmalara alındığını belirterek, "Polislerimiz 5 aşamalı çalışma programımızda öncelikle nasıl egzersiz yapacaklarını öğreniyorlar. Bu egzersiz öğrenimini uygulamalı şekilde vücutlarını eğiterek, kalıcı hale getiriyorlar.

Birinci egzersizimiz karate sporu. Savunma sporuyla egzersiz yapıyorlar. İkinci egzersizimiz ritmik dans adımlarıyla aerobik olarak, vücutlarındaki yağ kitlelerini azaltacak aerobik egzersiz yapıyorlar. Üçüncü egzersizimiz ise fitness çalışması. Ağırlık aletleriyle fitness yaparak vücutlarındaki kas iskelet yapıları ile kas iskelet sistemlerinde uyarı meydana getirerek şekilde aerobik tabanlı antrenman yapıyorlar. Daha sonra antrenman alanı olarak piste çıkıyorlar. Pistte farklı zamanlarda nasıl koşu

yapacaklarını, nasıl nabız alacaklarını ve bu koşunun aerobik tabanını nasıl takip edileceğini öğrenip uyguluyorlar" diye konuştu.

Bütün bu yapılan egzersizlerin 11 hafta boyunca süreceğine dikkat çeken Türkeri, "Bu faaliyetin sonunda sporun ne işe yaradığını fiziksel anlamda öğrenmiş ve zayıflamış olacaklar. Bu öğrendiklerini uyguladıkları taktirde vücutlarında ne şekilde değişimler meydana geldiğini fiziksel anlamda öğrenmiş olacaklar. Polislerimiz hem zayıflayacak hem sağlıklı olacak hem de hareket kabiliyetleri gelişecek" dedi.

118 kilo ağırlığındaki 27 yıllık polis memuru Rasim Kahraman (48), güzel yaşam için spora başladığını, emniyetin başlattığı projenin çok olumlu olduğunu ifade etti. Kahraman, spor yapmaya başladıktan sonra nefesinin açıldığını, artık yürümekte zorlanmadığını anlatarak, "Çok faydası var sporun, sabahları koşuyordum yoruluyordum ama artık yorulmuyorum. Buraya geldim spor yaptıktan sonra vücut tamamen kendine gelmeye başladı. Ben daha öncede spor yapmıştım. Fakat kilolu olduğum için çok zorlanıyordum"

şeklinde konuştu.

Hedefinin 100 kilograma düşmek olduğunu belirten Kahraman, "Hocalarımızın sayesinde hayalime ulaşacağım. Burada yaptıklarımı evde de uyguluyorum. Şeker hastası olduğum için beni biraz etkiliyor" diye konuştu.

17 yıllık polis memuru Ahmet Akış (40) ise, sağlıklı yaşamak ve emekli olduktan sonra çocuklarının mürüvvetini görmek, oğlunun askere gittiğini, çocuklarının evlendiğini görmek için spor yaptığını söyledi. 130 kilogramla spora başladığını ve bir haftada 115 kilograma düştüğünü vurgulayan Akış, şunları söyledi:

"Vücudum iki beden fazla. Bu fazlalığı atmak için spor yapıyorum. Spor sayesinde vücudumun motorik özelliklerini yeniden kazandım. Benim kilo almamın sebebi, çocukluğumda çekiç gülle disk sporuyla ve atletizmle uğraştım. Lisanslı basketbol oynadım. Daha sonra hareketsizlik, zamanla spor yapmamadan dolayı kilo almaya başladım. Şimdi ise günde üç kez spor yapıyorum. Vücudumun motorik özellikleri gelişti. Bu proje bizim için çok iyi oldu. Yeniden hayata döndük."

Daha sonra polisler BESYO öğretim üyelerinin eşliğinde ritmik spor yaptı. Bazı kilolu polislerin ritmik spor yaparken zorlandığı görüldü.

ADANA EMNİYETİNDEKİ OBEZ POLİSLER ZAYIFLIYOR
ADANA EMNİYETİNDEKİ OBEZ POLİSLER ZAYIFLIYOR
ADANA EMNİYETİNDEKİ OBEZ POLİSLER ZAYIFLIYOR
ADANA EMNİYETİNDEKİ OBEZ POLİSLER ZAYIFLIYOR
ADANA EMNİYETİNDEKİ OBEZ POLİSLER ZAYIFLIYOR
ADANA EMNİYETİNDEKİ OBEZ POLİSLER ZAYIFLIYOR
ADANA EMNİYETİNDEKİ OBEZ POLİSLER ZAYIFLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 09:59:00
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 11:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?