4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

55'lik atlet, millilere taş çıkarttı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından 23 Ocak'ta Edirne'den milli atletlerin katılımıyla başlatılan "Filistin'e Özgürlük Koşusu"nda 55 yaşındaki Ahmet Genç, milli atletlere taş çıkarttı.

Edirne Selimiye Camisi'nden 23 Ocak'ta başlayan ve Hatay'da bugün sona eren "Filistin'e Özgürlük Koşusu"nun Adana etabında 55 yaşındaki emekli ve 3 çocuk babası Ahmet Genç dikkat çekti.

Genç, Cuma namazının ardından Sabancı Merkez Camisi'nin önünden start alan koşuda, milli atletlere taş çıkarttı. Koşuyu baştan sona önde götüren Genç, bitmek, tükenmek bilmeyen enerjisiyle büyük alkış aldı.

Yaklaşık 1.5 kilometre mesafeyi koşan Genç, elinde ve göğsündeki Türk bayrağı ile slogan atarak koşusuna devam etti. Yağan yağmura rağmen hiç durmadan koşan Genç, "Filistin'e özgürlük" yazan tişörtü ile de dikkat çekti. Genç, yağmur altında tekbir ve "Hamas'a selam direnişe selam" şeklinde slogan atarak Uğur Mumcu Meydanı'na kadar hiç durmadan en önde koştu.

Genç, koşudan sonra yaptığı açıklamada, kendisinin Sakaryalı olduğunu, ancak Edirne Selimiye Camisi'ne giderek 23 Ocak'ta yola çıktıklarını söyledi. Yaklaşık 7 gündür 15 ile girdiklerini belirterek, "55 yaşındayım, ama milli atletlerle birlikte Filistin'in özgürlüğü için koştum. Koşu Hatay'da bitecek. Hatay Cilvegözü'nde mektupları Suriyeli yetkililere teslim edeceğiz. İsrail'i yaptıkları zulümden dolayı kınıyoruz" diye konuştu.

Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Davos'taki tavrından dolayı desteklediklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 10:48:03
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 10:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?