3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

6. STGM toplantısı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi'nin (STGM) 6. Danışma Kurulu Toplantısı, Türkiye genelinden 60 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisinin katılımıyla Adana'da gerçekleştirildi.

Mavi Sürmeli Oteli'ndeki toplantıda, örgütlenme özgürlüğü, STK'ların karar alma mekanizmalarına katılım süreçleri ve kamu ile STK diyaloğunun önündeki engeller tartışıldı.

STGM Genel Müdürü Suade Arançlı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, STK'ların, katılımcı demokrasinin en etkili araçlarından biri olduğunu ve bunu da ancak karar alma süreçlerinde etkin bir rol oynayarak gerçekleştirebileceğini kaydetti. Arançlı, toplantıda tartışılacak konuların hem STK'ların hem de STGM'nin gelecekteki hedeflerinin belirlenmesi açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti. 

STGM Adana Temsilcisi Süleyman Onatça da, günümüzde demokrasi anlayışının değiştiğine dikkat çekerek, demokrasilerde katılımcı süreçlerin işlemesinin en önemli unsuru olarak STK'ların ön plana çıktığını, bu nedenle demokrasi kavramının tam olarak yerleşebilmesi için STK'ların yeterli güce sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Bir araya gelerek hakkını arama kültürünün yerleşmesinin önemli olduğunu ifade eden Onatça, siyasi iktidarların ve bürokrasinin sivil topluma mesafeli duruşuna da değindi. Onatça, her şeye rağmen STK'larda yaşanan gelişmelerin, gelecek için ümit verici olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Grup Çalışmaları'na geçilirken, "Örgütlenme Özgürlüğü Engeller ve Çözüm Önerileri", "Kamu Diyaloğu Engeller ve Çözüm Önerileri", "Karar Verme Süreçlerine Katılımda Engeller ve Çözüm Önerileri" başlıklı konular ele alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?