2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

6.Koza Sanat Festivali başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 6. Altınkoza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali’nin 17 Aralık Cuma günü başlayacağı bildirildi.

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin (AFAD) düzenlediği bir gezi sırasında, trafik kazasında hayatını kaybeden 13 fotoğraf sanatçısının anısını yaşatmak için başlatılan etkinlikler, sanatın diğer unsurlarını da içine alarak geniş bir festival haline geldi. İlk yıllarda sadece fotoğraf dalında yapılan yapılan Altınkoza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali, resim-heykel, tiyatro, dia gösterisi, söyleşi ve workshop etkinlikleriyle geçen yıldan itibaren uluslararası boyuta taşındı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tarık Kılıçaslan, festivalin, 17 Aralık 2004 Cuma günü başlayıp 5 Ocak 2005 tarihinde sona ereceğini bildirdi. Kılıçaslan, festivale İngiltere, Romanya, Yunanistan, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sanatçıların da katılacağını söyledi. Altınkoza Kültür ve Turizm AŞ’nin yanı sıra 13 sanat kurumu ve kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan festivalde 27 etkinlik yer alacak.

Adana Sanat Konseyi Başkanı Dr. Haluk Uygur da, festivali çok önemsediklerini söyledi. Son yıllarda kentin yaşadığı imaj sorununa dikkat çeken Uygur, "Adana sanatıyla da marka haline gelmeli. Bu festival, Adanalı sanatçıları uluslararası sanatçılarla buluşturup kaynaştıracak ve kendilerini geliştirme, öne çıkarma imkanı verecektir" dedi.

Uygur, bu yıl ilk kez merkez Yüreğir İlçesi’nin de festival etkinliklerine dahil edileceğini, Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde Karagöz gösterisi sunacağını ifade etti.
Festivalin ilk gününde, Gülruz Sururi söyleşisi, İlter Uzel’in ebru ve minyatür sergisi, dostluk ve sanat yürüyüşü, İngiliz David Gregeen ile Timurtaş Onan’ın "Sonsuz görüntüler" adlı heykel fotoğraf sergisi yer alacak.

adana
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 12:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?