4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

6 projeye TÜBİTAK'tan geçer not

ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve 3 tarih, 3 biyoloji dalında olmak üzere toplam 6 proje, TÜBİTAK Orta Öğrenim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında jüri tarafından sergilenmeye değer bulundu.

Projelerden Çiğdem Güzeloğlu'nun "Gelecek ve Varolma Ümidimiz Olan M. Kemal Atatürk'ü Anlamak, Yaşamak ve Yaşatmak" projesi, Ebu Bekir Sıddık Asker ve İbrahim Kavak'ın "Pozantı Yöresinin Milli Mücadeledeki Yeri ve Önemi" projesi, Yuşah Bulut ve G. Başak Ünal'ın "2015:Çanakkale Savaşının 100. Yılının Tüm Dünyada Barış, Dostluk ve Kardeşlik Yılı Olarak Kutlanması" projesi bölge üçüncülük ödülü aldı.

Biyoloji alanında ise M. Baturalp Çapraz'ın "Sokak Sütünün Kalitesi ve Sağlığımıza Etkisi" projesi bölge birinciliğine layık görüldü. Çapraz, bu projesiyle Ankara'da Biyoloji dalında bölgemizi temsil edecek.

Projeler tarih öğretmeni M. Ümit Ünal ve Biyoloji öğretmeni İ. Selim Sarıakçalı'nın rehberliğinde hazırlandı. 2008 ÖSYM'nin açıkladığı sonuçlara göre ÖSS sınavında Türkiye'de kendi türünde 36'ncı sıraya yerleşen ÇEAŞ Anadolu Lisesi, bilimsel çalışmalarda da adından söz ettirmeye başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 21:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?