3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

60 bin çocuk sinemayla buluşacak

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 15.'si düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nde 7 bini dezavantajlı olmak üzere yaklaşık 60 bin çocuğun sinemayla buluşacağı bildirildi.

Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Fevzi Acevit, yaptığı açıklamada, 2-8 Haziran 2008 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri festivali için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Geçen yıl ilk defa festivalde özel tema belirlendiğini ve 'Geleceğimizi tüketiyoruz, çocuklarımızı koruyalım' sloganıyla çocuk haklarına dikkat çekildiğini hatırlatan Acevit, "Bu yılda aynı temayla yola devam edeceğiz. Çünkü çocukların eğitimsiz bırakılması, küçük yaşta işgücü olarak kullanılması, terör mağduru olması insanlığın geleceğini tehlikeye atıyor. Adana olarak bu tehlikeye dikkat çekmek amacıyla yine çocuk hakları temalı konuları işleyeceğiz. Festival buyunca en çok çocukları sinema ile buluşturacağız" diye konuştu.

Bu yıl ilk kez 'sinema okullarda, okullar sinemada' bölümü olacağını bu bölümde salonu olan 102 okula Altın Koza tarafından ayarlanmış çocukların eğitimine uygun başta 'Babam ve Oğlum', 'Arkadaşım Tilki'nin gösterime gireceğini belirten Acevit, "Bu yıl 60 bin çocuğu sinema ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bunların yaklaşık 7 bini dezavantajlı çocuklardan oluşacak. 43 dezavantajlı okulda 7 bin öğrenci Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile sinemaya götürülecek" dedi.

Acevit, yeniliklerle düzenlenen festivalde, dezavantajlı gençlere, ilköğretim öğrencilerine, görme ve duyma engelli çocuklara film gösterimleri yapılacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 11:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?