4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

65 ailenin evi onarıldı

Adana Valiliği ile Türk Kızılay Derneği Adana Şubesi tarafından ortaklaşa başlatılan "Kardeş Aile Projesi" kapsamında 65 ailenin evlerinin onarılarak teslim edildi.


Vali Atış, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada tüm vatandaşların insanlık onuruna yakışır şekilde yaşaması gerektiğini belirtti. Atış, "Vatandaşları iyi şartlarda yaşatmak devletin asli görevlerinden biridir" dedi.
Kardeş Aile Projesi'nde Türk Kızılay'ının önemli bir görev üstlendiğini belirten Vali Atış, şube başkanı Mehmet Sağlam'a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Atış, "Projeye başlarken hedef olarak bin ev söylemiştik. Şimdilik 65 evi tamamladık. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu hedefe ulaşacağız" diye konuştu.
Kardeş ile aile kelimelerinin insanın içini ısıttığını dile getiren Atış, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Biz bu iki sözü bir araya getirerek, 'Kardeş Aile Projesi' başlattık. Adana'da ekmek yiyen, zengin olmuş kişilerin, bu zenginliklerinden birer damla istiyoruz. Bu kişilerin güzel evlerde yaşamlarını sürdürmeleri gerekir. Bu onların hakkıdır. Kızılay başta olmak üzere, kaymakamlıklarımız, il özel idaremiz evlerin onarımı konusunda verdiği sözü tuttu. Verdikleri sözü tutamayan bazı özel kuruluşlar var. Muhakkak onlarda sözlerini tutacak, bu projede büyük adımlar atılacaktır."
Türk Kızılay Derneği Adana Şube Başkan Mehmet Sağlam, projenin ilk günlerinde tespit edilen evlerde kötü manzaralarla karşılaştıklarını kaydetti. Sağlam, "Yaptığımız çalışmalarla 65 ailemize yaşanacak mekanlar teslim ettik" dedi. Ramazan ayı sonuna kadar yardım edilen aile sayısını 100'e ulaştırma hedefinde olduklarını söyledi.
Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ise, kaymakamlık olarak projeye destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Dölek, Seyhan Kaymakamlığına da vekalet ettiğini hatırlatarak, kısa zamanda 25 evin onarılarak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.
Programın ardından protokol üyeleri ile birlikte evlerini teslim alan aileler hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?