4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

7 günde sigaraya son!

Dünyada sigara yasağının hızla yaygınlaştığı bir dönemde piyasaya çıkan Nicdur adlı bitkisel tablet ile tiryakilerin 7 günde sigarayla yollarını ayıracağı iddia edildi.

Tiryakileri sigara alışkanlığından 7 günde kurtarma taahhüdü ile piyasaya çıkan Nicdur için gerekli izin, patent ve ruhsatların alındığı bildirildi. Nicdur'un Türkiye dağıtımını üstlenen ANC Türkiye sorumlusu Enver Batlaş, ürünün kullanımında hiçbir yan etki ve sakınca söz konusu olmadığını söyledi.

Bir tablet dil üzerine alınarak emildiğinde enzimler aracılığıyla direkt olarak beyne hitap ettiğini, beyindeki endolfin salgısının canlanmasını sağlayarak sigara isteği duygusunu ötelediğini belirten Batlaş, "Sigara istek duygusunda 1 tablet alınarak bu işlem 60 tablet bitene kadar devam ediyor. İlk gün 15 tablete kadar alınabiliyor hiçbir yan etkisi yok. Aynı zamanda sigaranın vermiş olduğu ciğer ve bronşlardaki hasarı düzeltir. Kanın akıcılığını sağlar. Tablet atıldıktan sonra yakılan sigara tiksinti veriyor. Türkiye ve dünyada sigarayı bıraktıran patentli, ruhsatlı, ilk bitkisel ürün olma özelliğini taşıyor" dedi.

Nicdur adı altında Türkiye Patent Enstitüsü'nden marka tescili, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan gıda üretim izin belgesi, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı referans belgesinin de mevcut olduğunu kaydeden Batlaş, "Ürünümüze çok güveniyoruz. 7 günde tiryakileri sigaradan uzaklaştırmayı taahhüt ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?