4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

7 okuldan 48 musluk çalındı

ADANA’da, 20 yaşındaki S. A. ile 19 yaşındaki B. S., 7 ayrı okulun bahçesinden 48 musluk çaldı. Musluklar söküldüğü için sabaha kadar tonlarca su boşa aktı.

Ellerinde siyah poşetle yürüyen S. A. ile B. S.’nin hareketlerinden şüphelenen Eski İstasyon Polis Merkezi Amirliği görevlileri, onları durdurarak kimlik kontrolü yapmak istedi. Polisleri görünce koşarak kaçmaya kalkan 2 zanlı, kısa sürede yakalandı.

Zanlıların kaçarken attıkları poşetten 2 boru anahtarı ile 48 musluk çıktı. Zanlılar sorgusunda poşetteki muslukları Erkek Lisesi, Ahmet Sapmaz İlköğretim Okulu, Necatibey İlköğretim Okulu, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu, Nuri Zekiye Has İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Kanuni İlköğretim Okulu’nun bahçesinden çaldıklarını, piyasada tanesi 5-7 YTL olan muslukları hurdacılara kilosu 5 YTL’ye satmayı planladıklarını itiraf etti.

Gözaltına alınan ve sabıkaları olmadığı anlaşılan zanlılar hırsızlık suçundan gözaltına alındı. Polis, daha sonra okulları gezip, muslukların sökülmesi nedeniyle boşa akan suyu kapatmak istedi, ancak, vana bulunamadığı için kapatılamadı. Bazı okulların yöneticilerine ulaşılıp, yardım istenirken,

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 11:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?